Itt az utolsó videó a felszállás után eltűnt helikopterről

Büntetőeljárás indult, miután a Vityaz Aero légitársaság Mi–8T helikoptere eltűnt Kamcsatkán, számolt be az Oroszországi Föderáció Közlekedési Nyomozó Bizottsága Keleti Interregionális Nyomozó Osztályának sajtószolgálata.

2024. 08. 31. 13:15
A Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi-8T gépe.
A Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi-8T gépe. Forrás: Shot Telegram-csatorna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálatot az orosz büntető törvénykönyv „a légi közlekedés mozgásának és üzemeltetésének biztonsági szabályainak megsértése” bekezdése alapján indították meg. A keresési és mentési műveletek jelenleg is tartanak, amelyek célja a helikopter és az utasok tartózkodási helyének megállapítása, írta a Life.ru.

A repülőgépek a sűrű köd miatt nem vehetnek részt az eltűnt Mi–8T helikopter keresésében Kamcsatkán. A terület légi felmérése egyelőre nem vezetett eredményre, az eltűnt Mi–8T-t a Bisztraja folyó völgyében keresik – írta meg a Shot Telegram-csatorna.

2021-ben a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség korlátozta a Vityaz Aero légitársaság üzemeltetői engedélyét, miután egy Mi–8-asuk a kamcsatkai Kuril-tóba zuhant, egyben megtiltotta nekik az utasszállítást. A fedélzeten akkor tizenhárom turista és a személyzet három tagja tartózkodott. A légi balesetet a személyzet két tagja és hat utas túlélte. Nyolc ember meghalt. Hat hónappal később minden korlátozást feloldottak.

A most Kamcsatkán eltűnt Mi–8T helikopter fedélzetén 22 ember – a háromtagú személyzet és 19 utas tartózkodott.

A Shot Telegram-csatorna közzétette a Mi–8T helikopter felszállásáról készült felvételeket Kamcsatkán. A videó a Vacskazsec vulkán közelében lévő felszállóhelyen készült. A helikopter a felszállás után szinte azonnal eltűnt a radarról. Mindössze 25 kilométert kellett volna repülnie.

Borítókép: A Kamcsatkán eltűnt helikopter „Vityaz Aero” Mi–8T gépe (Forrás: Shot Telegram-csatorna)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.