Kínai és Fülöp-szigeteki hajók ütköztek össze

Az ütközés a vitatott hovatartozású Dél-kínai-tengeren – közölték a két ország tisztviselői.

Forrás: Newsweek2024. 08. 19. 6:38
A Fülöp-szigeteki Parti Őrség által 2024. augusztus 19-én készített és közzétett fotón a BRP Cape Engano (MRRV-4411) parti őrség hajójának sérülései láthatóak, miután összeütközött egy kínai parti őrség hajójával a Dél-kínai-tenger vitatott vizein lévő Sabina-zátony közelében.
A Fülöp-szigeteki Parti Őrség által 2024. augusztus 19-én készített és közzétett fotón a BRP Cape Engano (MRRV-4411) parti őrség hajójának sérülései láthatóak, miután összeütközött egy kínai parti őrség hajójával a Dél-kínai-tenger vitatott vizein lévő Sabina-zátony közelében. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai parti őrség a Fülöp-szigeteket hibáztatta a Sabina-zátony közelében történt incidensért, mondván, hogy egy Fülöp-szigeteki hajó figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseit, és szándékosan ütközött egy kínai hajóval – írja a Newsweek.

Az AFP szerint Manila nemzeti munkacsoportja a Nyugat-filippínói-tengeren vitatta Kína verzióját az eseményekről, mondván, hogy a parti őrség két hajóját megrongálták a kínai hajók, amelyek törvénytelen és agresszív manővereket folytattak a Sabina-zátony közelében.

A munkacsoport hozzátette, hogy az incidens a Fülöp-szigeteki parti őrség mindkét hajójában szerkezeti károkat okozó ütközést eredményezett – jelentette az AFP-re hivatkozva a Newsweek.

Borítókép: A Fülöp-szigeteki parti őrség által 2024. augusztus 19-én készített és közzétett fotón a BRP Cape Engano (MRRV–4411) parti őrség hajójának sérülései láthatók, miután összeütközött a kínai parti őrség hajójával a Dél-kínai-tenger vitatott vizein lévő Sabina-zátony közelében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.