Látványos felvételek a vulkánkitörésről

Kamcsatkán kitört a Sivelucs vulkán, a Karan kupolából 8 kilométer magasra emelkedett a hamuoszlop.. Ezt követte egy 7-es erősségű földrengés.

2024. 08. 18. 6:22
Kamcsatkán kitört a Sivelucs vulkán, a Karan kupolából 8 kilométer magasra emelkedett a hamuoszlop
Kamcsatkán kitört a Sivelucs vulkán, a Karan kupolából 8 kilométer magasra emelkedett a hamuoszlop Forrás: Telegram
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős földrengés ébresztette fel Kamcsatka lakóit. A helyiek azt írták, hogy ilyen már régen nem történt. Az emberek igyekeztek minél gyorsabban elhagyni otthonaikat vagy biztonságos helyre jutni – írja a SHOT Telegram-csatorna.

A rengés 7,0-es erősségű volt, és az epicentrumot 108 kilométerre a petropavlovszk-kamcsatkai körzettől regisztrálták. Érzékelték a Jelizovszkij városi körzetben, az uszty-kamcsatkai körzetben és a Viljucsinszkij városi körzetben is. Közvetlenül a földrengés után 3,9-es erősségű utórengések sorozata következett. Kamcsatka partjainál nem fenyeget szökőár veszélye.

 

Az előzetes információk szerint nincsenek áldozatok és jelentősebb károk Kamcsatkán. Erről a rendkívüli helyzetek minisztériumának rendkívüli helyzetekért felelős osztálya számolt be a régióban – írta hajnalban a TASZSZ hírügynökség az Izvesztyijához hasonlóan.

Borítókép: Kamcsatkán kitört a Sivelucs vulkán (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.