Lengyelország olimpiáról álmodik

Donald Tusk lengyel miniszterelnök szerint megvizsgálják azokat a lehetőségeket, hogy az ország pályázzon-e a 2040-es vagy 2044-es nyári olimpiára.

2024. 08. 16. 20:49
Armed Forces Day Parade In Poland
Polish Prime Minister Donald Tusk during Armed Forces Day parade in Warsaw, Poland on August 15, 2024. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Valójában több hónapja dolgozunk azon, hogy a lengyelországi olimpiai rendezés álomból valósággá válhasson” – fogalmazott egy pénteki sajtóeseményen a kormányfő. 

Az idő eldönti, hogy elérhető-e ez a cél, de mi elkötelezettek vagyunk amellett, hogy komoly legyen

– tette hozzá.

Tusk szerint reálisan nézve, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság iránymutatása alapján a pályázat a 2040-es vagy a 2044-es játékokra vonatkozhat.

A kelet-közép-európai térség még soha nem adott otthont nyári olimpiának. A vasárnap zárult párizsi játékok után a következő kettőt más földrészen rendezik: 2028-ban Los Angeles, 2032-ben pedig az ausztráliai Brisbane lesz a házigazda.

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.