Létfontosságú Ukrajna támogatásának folytatása Párizs és London szerint

Emmanuel Macron francia elnök és Keir Starmer brit miniszterelnök csütörtöki párizsi találkozóját követően kijelentette, hogy Ukrajna védelmének és biztonságának garantálásához elengedhetetlen, hogy addig támogassák Kijevet, amíg szükséges.

2024. 08. 29. 21:45
FRANCE-POLITICS-MEETING-EMMANUEL-MACRON-ELYSEE-PALACE-KEIR STARMER
Emmanuel Macron (L), President of France, and Keir Starmer (R), Prime Minister of the United Kingdom, pose and wave to the press downstairs on the stoop at the main entrance before the start of the official meeting, at the Elysee presidential palace, in Paris, FRANCE, 29 August 2024.
Emmanuel Macron (G), president francais, et Keir Starmer (D), premier ministre du Royame Uni, posent et saluent a la presse en bas du perron avant le debut de la reunion officielle, au palais presidentiel de l Elysee, Paris, FRANCE, le 29 Aout 2024. (Photo by Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Emmanuel Macron és Keir Starmer Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit kormányfő szerda este érkezett Párizsba a paralimpiai játékok megnyitóünnepségére. A két ország vezetője egyetértett abban, hogy elengedhetetlen az ukránok támogatásának folytatása mindaddig, amíg szükséges az ország és az egész kontinens védelmének és biztonságának szavatolásához – olvasható a francia elnöki hivatal által a találkozót követően kiadott közleményben.

Az Élysée-palota tájékoztatása szerint 

Emmanuel Macron és Keir Starmer megvitatta a közel-keleti helyzetet, és ígéretet tettek arra, hogy folytatják a párbeszédet a térség vezetőivel annak érdekében, hogy minden felet a feszültség csökkentésére szólítsanak fel. Megismételték a gázai tűzszünetre vonatkozó felhívásukat is.     

A francia elnök és a brit kormányfő az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti viszony kilátásairól is tárgyalt, mivel a múlt hónapban hivatalba lépett munkáspárti Keir Starmer az EU-val való kapcsolatok javítását az ország gazdasági növekedésének fellendítésére irányuló erőfeszítései középpontjába helyezte.

Emmanuel Macron és Keir Starmer már júliusban találkozott egymással a NATO washingtoni csúcstalálkozóján, majd az Európai Politikai Közösség angliai csúcstalálkozóján, augusztus 9-én pedig telefonon beszéltek egymással.

Borítókép: Emmanuel Macron és Keir Starmer (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.