Ismét marokkói migráns erőszakolt meg kiskorút Spanyolországban

A támadó először droggal kínálta kiskorú áldozatát, aki nemet mondott, ezután történt meg a szexuális erőszak.

2024. 08. 09. 20:59
Catalan regional police forces Mossos d'Esquadra officers stand guard as hardline separatist JxCAT party has scheduled a welcome ceremony for Catalonia's exiled separatist leader Carles Puigdemont ahead of an investiture vote, in front of the Parliament of Catalonia, in Barcelona on August 8, 2024. Catalonia's parliament is set to elect a new leader for the Spanish region, but the planned return of exiled separatist leader Carles Puigdemont even though he faces arrest threatens to derail the event. After months of negotiations following an inconclusive May regional election, the leader of the local branch of Spain's ruling Socialists Salvador Illa is poised to become Catalonia's new leader. But the vote could be upended if Puigdemont -- who fled to Belgium shortly after Catalonia's failed 2017 independence bid to avoid prosecution -- returns to Spain and is arrested. (Photo by CESAR MANSO / AFP)
spanyolrendőr, police, rendőr
Illusztráció, spanyol rendőrök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián vett őrizetbe a spanyol rendőrség egy 18 éves marokkói állampolgárt, aki megerőszakolt egy kiskorút múlt héten. 

A 16 év alatti lány a feljelentés során elmondta, hogy látásból már ismerte a fiatal férfit, akivel aztán az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg alaposabban, ezután beszéltek meg egy személyes találkozót Maspalomas közelében, amin úgy tudta, hogy közös barátaik is jelen lesznek, de végül csak kettesben voltak. 

A fiatal egy rövid beszélgetés után meghívta őt az általa bérelt szobába, ahová a lány gyanútlanul elkísérte, ezután történt meg a bűncselekmény. Elmondta, hogy támadója bezárta az ajtót és valamilyen kábítószerrel kínálta meg, amit ő visszautasított. 

A fiatal migráns ettől ideges lett, az ágyra lökte őt és megerőszakolta. 

A lány azt is hozzátette, hogy megpróbált ellenállni és elmenekülni, de a támadója a testi adottságaiból fakadóan sokkal erősebb volt nála, így esélye sem volt. Az aktus után kiengedte őt a szobából, ezután felhívta a barátait, hogy menjenek érte. 

Az agresszor azt állította a bíró előtt, hogy a szexuális együttlét beleegyezéssel történt, de nem sokkal később elrendelték előzetes letartóztatását. 

Közben a rendőrség még mindig keresi azt a marokkói állampolgárt, aki egy csapat tagjaként támadt rá egy férfira múlt hétvégén a katalóniai Badalonában. Ők egy bottal ütötték le áldozatukat, hogy ellopják a telefonját. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban életét vesztette. 

A rendőrök a három észak-afrikai közül kettőt le tudtak tartóztatni, de a harmadik még mindig szökésben van. Az elfogottak közül az egyikről kiderült, hogy korábban már tizenegy bűncselekményt követett el és ezek miatt bíróság előtt is állt. 

Badalona polgármestere, Xavier Garcia Albiol az X-en megerősítette, hogy a támadók marokkói állampolgárok, és megragadta az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy égető szükség van egy olyan jogi reformra, aminek révén szigorúbban lehet büntetni a visszaeső bűnözőket, akár spanyolok, akár külföldiek. 

A konzervatív Néppárthoz (PP) tartozó városvezető szerint ezt a gyilkost például már rég vissza kellett volna küldeni Marokkóba, mert ha ez megtörtént volna, az áldozat még ma is élne.

Borítókép: Illusztráció, spanyol rendőrök (Fotó: AFP/Cesar Manso)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.