Megtalálták a lezuhant brazil repülőgép feketedobozait

Megtalálták a 62 emberrel a fedélzetén lezuhant brazil repülőgép feketedobozait, a nyomozóknak sikerült biztosítaniuk az összes adatot, ideértve a hangrögzítő tartalmát is − közölte a légi közlekedési balesetek kivizsgálásáért, illetve megelőzéséért felelős brazil központ (Cenipa) vezetője vasárnap.

Forrás: MTI2024. 08. 12. 5:53
Egy tűzoltóautó látható a repülőgép-baleset helyén Vinhedóban, Sao Paulótól kb. 100 km-re (Brazília) 2024. augusztus 9-én. A VoePass egyik ATR-72 típusú repülőgépe lezuhant. A gép Cascavelből indult, és a Guarulhos repülőtéren kellett volna leszállnia.
Egy tűzoltóautó látható a repülőgép-baleset helyén Vinhedóban, Sao Paulótól kb. 100 km-re (Brazília) 2024. augusztus 9-én. A VoePass egyik ATR-72 típusú repülőgépe lezuhant. A gép Cascavelből indult, és a Guarulhos repülőtéren kellett volna leszállnia. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes mértékben sikerült hozzáférnünk a hanganyaghoz és az adatokhoz, amelyek e tragikus történés pillanataiban rögzültek

− fogalmazott Marcelo Moreno.

Az adatokat kinyerték és hitelesítették, most pedig arra várunk, hogy a nyomozóink... elkezdjék e hatalmas adatmennyiséget hasznos információkká alakítani

− ismertette, hozzátéve, hogy a feketedobozokat szombaton a Cenipa fővárosi laborjába szállították az adatok kiértékelésére.

Marcelo Moreno azt mondta, a repülőgép két hajtóművének roncsait Sao Paulóban vizsgálják, hogy megtudják, a baleset idején maximális teljesítménnyel működtek-e. 

Az előzetes vizsgálati jelentés közzétételét 30 napon belül várják.

A repülőgép a Paraná államban lévő Cascavelből tartott a Sao Paulo-Guarulhos nemzetközi repülőtérre, Brazília legnagyobb légikikötőjébe. Röviddel a célállomás előtt zuhant le lakott területen, Vinhedo kisvárosában. Az 58 utas és személyzet mind a 4 tagja életét vesztette.

A Flightradar24 járatkövető szolgáltató szerint a gép kevesebb mint egy perc alatt csaknem 4000 métert veszített repülési magasságából. Videófelvételek szerint a repülő a levegőben pörgött, mielőtt a földnek csapódott volna.

Borítókép: Egy tűzoltóautó látható a repülőgép-baleset helyén Vinhedóban, Sao Paulótól kb. 100 km-re (Brazília) 2024. augusztus 9-én. A VoePass egyik ATR-72 típusú repülőgépe lezuhant. A gép Cascavelből indult, és a Guarulhos repülőtéren kellett volna leszállnia. (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.