Szabadon engedték a francia hatóságok a Telegram-vezér asszisztensét és testőrét

Julija Vavilova, aki egyesek szerint asszisztense, mások azt mondják barátnője a Telegram alapítójának, vele utazott Kazahsztánból Azerbajdzsánba, onnan pedig együtt mentek Franciaországba.

2024. 08. 27. 8:19
Julija Vavilova a Telegram alapítójával utazott Kazahsztánból Azerbajdzsánba, onnan pedig együtt mentek Franciaországba
Julija Vavilova a Telegram alapítójával utazott Kazahsztánból Azerbajdzsánba, onnan pedig együtt mentek Franciaországba Fotó: julivavilova / Instagram
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telegram-vezért, Pavel Durovot azért tartóztatták le Franciaországban, mert az ottani hatóságok szerint a platform nem megfelelően cenzúrázza a tartalmakat. Ahogy korábban megírtuk, Durov azért hagyta el Oroszországot, mert Moszkvának is hasonló elvárásai voltak a platformmal kapcsolatban. Igaz, Oroszországban nem tartóztatták le, akkor mégis több civil szervezet követelte az orosz hatóságoktól, hogy hagyják működni a platformot, és ne korlátozzák a szólásszabadságot. 

Borítókép: Julija Vavilova a Telegram alapítójával utazott Kazahsztánból Azerbajdzsánba, onnan pedig együtt mentek Franciaországba (Forrás: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.