Szvetlana Zsurova reagált a francia francia válogatott röplabdázó poénjára

„Nagyon örülök, hogy Oroszország nincs itt, haha! Nagyon erős csapat!” — viccelődött Zsenya Grebennyikov.

Forrás: Lenta.ru2024. 08. 08. 13:55
Szvetlana Zsurova
Szvetlana Zsurova Fotó: RIA Novosztyi/Viktor Vitolszki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lenta.ru-val folytatott beszélgetésében a képviselő hangsúlyozta, hogy Oroszország végül majd visszatér az olimpiai játékokra. 

Nem szabad olyan illúziókat táplálni, hogy a sportolók valahogy nagyon boldogok vagy feldúltak az oroszok hiánya miatt

– mondta a volt sportoló.

A sportolók a pillanatnak élnek: valaki megbetegedett, nem jött el, történt valami, és nem a sportoló problémája, hogy ilyen körülmények között nyer

– magyarázta Zsurova.

A szurkolók és a szervezők, a nemzetközi szövetségek számára ez már más kérdés. Számukra fontos, hogy mindenki ott legyen, hogy verseny és izgalom legyen. […] Az Oroszország, Amerika és Kína közötti konfrontáció például mindig nagyon izgalmas. Most éppen csak Amerika és Kína van. […] De vissza fogunk jönni, higgyék el nekem

– zárta gondolatait. 

Szvetlana Zsurova, az Állami Duma képviselője, orosz olimpiai bajnok, az orosz gyökerekkel rendelkező francia válogatott röplabdázó, Zsenya Grebennyikov poénjára reagált az oroszok hiányáról az olimpián. 

Grebennyikov a szovjet röplabdajátékos és edző, Boris Grebennyikov fia, a sportoló Franciaországban született és nőtt fel. Liberóként játszik a francia válogatottban és a szentpétervári Zenitben. A válogatott tagjaként Grebennyikov olimpiai bajnok lett a tokiói játékokon, aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon és kétszer megnyerte a Nemzetek Ligáját.

Borítókép: Szvetlana Zsurova (Fotó: RIA Novosztyi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.