Van egy ország, ahol télen is negyven fok felett alakul a hőmérséklet, és ez nem feltétlenül van rendben

Tél van, csak az időjárást ez nem nagyon érdekli.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 15:37
Melbourne,,Australia,-,Mar,4,,2016,:,Sandridge,Bridge,Over
Melbourne, Ausztrália fővárosa Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztrália egyes részein a téli évszak dacára hőségrekordok dőlnek meg: az ország északnyugati partvidékén, a Yampi Soundban lévő meteorológiai állomáson helyi idő szerint hétfő kora délután 41,6 fokot mértek – közölte az Ausztrál Meteorológiai Központ, rámutatva, hogy ez a valaha mért legmagasabb hőmérséklet a déli féltekén fekvő kontinensen az évnek ebben az időszakában.

Az új rekord 0,4 Celsius-fokkal haladta meg a 2020-ban mért korábbi ausztrál téli csúcshőmérsékletet.

Ausztrália nyugati részén kívül több más régióban is 40 fok feletti hőmérsékletet mértek. Az Északi Területen, Bradshaw-ban 40 fok volt, Alice Springsben pedig szintén az évszakhoz képest kiugróan magasra, 37 fokra emelkedett a hőmérséklet.

A téli melegrekordok a meteorológusok szerint idén Új-Dél-Wales államban, Sydney-ben és Queenslandben is megdőlhetnek. A klímaváltozás különösen érinti Ausztráliát, a kontinens gyakran szenved a szélsőséges időjárástól.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.