Versengenek az első sorért a turisták a spanyol tengerpartokon + videó

A nyaralók rászoktak arra, hogy kora reggel helyet foglalnak maguknak úgy, hogy kiteszik a napozószéküket és a napernyőjüket közvetlenül a tenger mellé.

2024. 08. 14. 15:20
Daily Life In Malaga
A view of Malagueta Beach, situated in the center of Malaga, Spain, is shown here. This urban beach, featuring dark sand, lies on the eastern coast of the city, close to the port of Malaga. It stretches approximately 1,200 meters in length and averages around 45 meters in width. (Photo by Joaquin Gomez Sastre/NurPhoto) (Photo by Joaquin Gomez Sastre / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Malaga tengerpartja Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strandszékek és napernyők háborúja dúl a spanyol tengerpartokon. Olyan sok a turista, hogy mozdulni sem lehet a legnépszerűbb strandokon. A helyhiány pedig egyre több nyaralót késztet élelmességre, és bevett gyakorlattá vált köreikben a hajnali órákra időzített helyfoglalás. 

Sokan felkelnek azért, hogy széküket és napernyőjüket kitegyék a tengerpart első soraiba, majd hazamennek, később beülnek reggelizni egy bárba, végül általában dél és egy óra között birtokba veszik az általuk lefoglalt ötcsillagos helyet és megkezdik a megérdemelt tengerparti pihenést. 

A spanyol nyaralók és a helyiek arra panaszkodnak a Costa del Sol és a Costa Blanca több városában, hogy a legkedveltebb strandokon délelőtt tíz órakor már gyakorlatilag nem lehet helyet találni közvetlenül a parton, mert tele van üres székekkel és elhagyott napernyőkkel. 

A turisták eközben szinte versengenek egymással és napról napra korábban mennek ki a partra helyet foglalni. A rekorder egy torreviejai nyaraló, akit szerda hajnalban rögzített az egyik biztonsági kamera. Ő 5 óra 29 perckor sétált ki a város legnépszerűbb strandjára, a Playa de la Curára, hogy letegye a strandfelszerelését. A héten ugyanez a kamera rögzítette, ahogy reggel fél 7-től kezdve néhány perces eltéréssel folyamatosan érkeznek a turisták a székeikkel, majd órákra maguk mögött hagyják a strandot. 

Sokan pofátlanságnak tartják ezt a szokást és annyira megelégelték ezt, hogy a rendőrség már kénytelen volt reagálni, olyan sok feljelentést tettek. 

Vannak olyan városok, ahol most már rendkívül költséges a tengerparti helyfoglalás. A Costa Blanca több városában a rendőrök már összeszedik a kora reggel gondosan kihelyezett székeket és napernyőket, tulajdonosaikat pedig érkezés után 750 eurós bírsággal sújtják. 

Borítókép: Costa del Sol tengerpartja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.