Százkét éves asszonyt akart megerőszakolni egy bevándorló

Összekeverte áldozatát a titkos szeretőjével, így védekezett egy férfi a bíróságon az ellene indult eljárás során. Azért ítélték el, mert megpróbált megerőszakolni egy 102 éves asszonyt egy idősotthonban.

2024. 09. 14. 16:29
Illusztráció
Illusztráció Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy guadeloupe-i nemi erőszaktevőt húsz év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megpróbálta megerőszakolni a franciaországi Rouenben egy idősotthon 102 éves lakóját. A tárgyalás során a bíróság meghallgatta, hogy az idős áldozatot a kora reggeli órákban a sajátjával szomszédos szobában találták meg sokkos állapotban, karcolásokkal az alkarján, és más sérülésekkel az arcán és az alhasán.

A nő elmondta a gondozóknak, hogy egy férfi megpróbálta megerőszakolni, miközben az ágyban feküdt, de sikerült ellenállnia, amire válaszul a férfi pánikba esett és elmenekült. Sajnos az áldozat kevesebb mint egy hónappal a támadás után elhunyt.

Az otthonban készült térfigyelő kamerák felvételei megerősítették az idős asszony vallomását: egy magas, vékony testalkatú férfi tört be a szobába. A rendőrség a felvételek alapján könnyen megtalálta az elkövetőt, majd elfogta.

A további vizsgálatok során DNS-tesztekkel sikerült rábizonyítani a férfira az erőszakos támadást. A nyomozók az áldozat ruháján, ágyán és a szobája ablakpárkányán is megtalálták a férfi nyomait.

A gyanúsított egészen a tárgyalásáig tagadta a nemi erőszak kísérletének vádját. Kezdetben azt állította, hogy a támadás éjszakáján a volt barátnője házában volt, majd később megváltoztatta a történetét, és elismerte, hogy jelen volt az idősotthonban, de ragaszkodott ahhoz, hogy csak helyet keresett a holmijának. Története a héten a bíróságon még tovább változott, és azt mondta a bírónak: 

Összekevertem a hölgyet az 58 éves szeretőmmel, akit aznap éjszaka meg akartam látogatni.

A férfit már korábban is elfogták nemi erőszak miatt, 2010-ben elítélték, mert hasonló körülmények között megerőszakolt egy ötvenéves áldozatot a guadeloupe-i otthonában. A bíróságnak benyújtott pszichiátriai jelentés nem talált pszichés rendellenességet, de jelentős kriminológiai veszélyességet állapított meg. A szakértő hozzátette, hogy a gyanúsítottnak átlag alatti az intelligenciája.
A férfi akkor azzal védekezett, hogy nehéz gyerekkora volt, állítása szerint édesanyja különösen erőszakos volt, és állati tetemekkel boszorkányságot gyakorolt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.