A híd javítása helyett a zöldpárti polgármester 334 ezer eurót költött virágládákra

Egyszerűen hihetetlen: Drezda polgármestere, Stephan Kühn hónapokig tagadta a nemrég összeomlott Carola híd veszélyesen leromlott állapotát, ám ez idő alatt több százezer euróba kerülő, csúnya virágládákba fektetett Drezda belvárosában!

2024. 09. 13. 11:38
A drezdai Carola híd másik szakasza bontási munkálatok közben összeomlott. Ez az a villamosvágányú hídszakasz, amely szerda este már részben az Elbába omlott
A drezdai Carola híd másik szakasza bontási munkálatok közben összeomlott. Ez az a villamosvágányú hídszakasz, amely szerda este már részben az Elbába omlott Fotó: Robert Michael Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Drezdában a Carola híd egyik oldala szerdán kora reggel beleomlott az Elbába. Az omlásban a hídnak az a része érintett, amelyen a villamosok közlekedtek. A mintegy száz méter hosszúságú szakasz elzárta a folyó útját is – adta hírül a Tagesschau. Hihetetlen szerencse, hogy senki nem sérült meg, de az anyagi kár hatalmas.

Drezda városfejlesztésért, közlekedésért és ingatlanügyekért felelős polgármestere, Stephan Kühn volt zöldpárti képviselő többször is figyelmen kívül hagyta a szász tartományi fővárosban található hidak biztonságával kapcsolatos jelzéseket és figyelmeztetéseket, írja az EXXpress.

Annak ellenére, hogy ez a fő feladata. A polgármester a híd biztonsága érdekében nem tett semmit, de egy másik projektet bőkezűen támogatott: 334 ezer eurót költött az adófizetők pénzéből néhány virágcserépre, hogy Drezda belvárosát növényparadicsommá változtassa! 

A város elfelejtette öntözni a növényeket

Kühn a több mint háromszázezer euróból fából készült raklapokból virágtartókat rendelt a nyári hónapokra, de arra már nem gondoltak, hogy a növényeknek vízre van szükségük, ezért a lakosokat arra kérték, hogy rendszeresen öntözzék a tizenöt fásládát, a harminchat magaságyást és a mintegy ötven fűzfaágas ládát.

Közben a Carola híd állapota tovább romlott, és szerda este összeomlott. Mindössze kilenc perccel azelőtt, hogy egy utasokkal teli villamos haladt volna át rajta.

 

Borítókép: A drezdai Carola híd másik szakasza bontási munkálatok közben összeomlott. Ez az a villamosvágányú hídszakasz, amely szerda este már részben az Elbába omlott (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.