Bóka János is gratulált Várhelyi Olivér biztosnak

Várhelyi Olivér marad Magyarország biztosjelöltje, aki az egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfóliót kapta, korábban a szomszédságpolitikáért és bővítésért volt felelős.

Forrás: X2024. 09. 17. 15:16
Várhelyi Olivér és Bóka János
Várhelyi Olivér és Bóka János Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivér magyar uniós biztost, aki az X közösségi oldalon reagált a hírre: 

Nagy megtiszteltetés, hogy a mai napon Von der Leyen elnök asszony az egészségügyért és állatjólétért felelős biztosi pozícióra jelölt

– írta a közösségi oldalon, majd folytatta: „Ez a jelölés elismerése annak a több mint száz éve a világ élén járó magyar egészségügynek és tudásnak, amit olyan nagy nevek fémjeleznek mint Semmelweis, Szentgyörgyi vagy Karikó. Óriási a feladat, hogy hitelesen képviseljem ezt a kiválóságot. Kemény munkával igyekszem a bizalmat megszolgálni, ahogy azt az elmúlt öt évben is tettem.”

Várhelyi Olivérnek Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter is gratulált, és megköszönte az elmúlt öt évben kifejtett munkáját mint szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos. 

Köszönöm Várhelyi Olivér munkáját, amit az elmúlt intézményi ciklusban szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosként végzett kivételes szakértelemmel és elkötelezettséggel egész Európa érdekében

– írta a közösségi oldalán a miniszter, majd hozzátette: „Az ő sikereinek köszönhető, hogy ez a portfólió ma a legnépszerűbbek közé tartozik. Az ő munkabírását jelzi, hogy a területet az új bizottságban három biztos veszi át.”

Kvalitásaira új portfóliójában is nagy szüksége van Európának: a gyógyszer- és egészségipar az EU egyik versenyképességi kitörési pontja, a járványok leküzdésében pedig együtt erősebbek lehetünk. De ehhez az EU-ban változásra van szükség. Várhelyi Olivérben ennek a változásnak a lehetőségét látom

– emelte ki Bóka János. 

Borítókép: Várhelyi Olivér és Bóka János (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.