Brüsszelben több mint száz illegális lőfegyvert foglaltak le a hatóságok

Felszámoltak egy illegális lőfegyver-kereskedelemmel foglalkozó szervezetet.

Forrás: MTI2024. 09. 13. 17:18
Brutális fegyverarzenált foglaltak le Brüsszelben
Brutális fegyverarzenált foglaltak le Brüsszelben Fotó: Europress/AFP/Nicolas Maetterlinick
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hónapos nyomozást követően a rendőrség múlt szombaton több mint 110 félautomata lőfegyvert és nagy mennyiségű lőszert foglalt le a belga fővárosban, Brüsszelben, továbbá hat embert letartóztattak – jelentette be pénteken a brüsszeli szövetségi ügyészség.

Sajtóközleményükben az áll, hogy

a nagyszabású, különleges egységek által támogatott rendőrségi akció során felszámoltak egy illegális lőfegyver-kereskedelemmel foglalkozó szervezetet, amelynek tevékenysége több országra is kiterjedt. A bűnszervezet a brüsszeli régióban alakította ki értékesítési területét, és „a gyanú szerint lőfegyverek értékesítésével és szállításával foglalkozott Brüsszel egész területén és azon kívül”

 – olvasható a közleményben. Az ügyészség szerint a szervezet szoros kapcsolatban állhat más, külföldön működő bűnözői csoportokkal. A feltételezések szerint a határokon átnyúló kapcsolatok lehetővé tették, hogy lőfegyverek jelentős mennyiségben kerüljenek Belgiumba. A lefoglalt fegyvereken nem voltak ellenőrző- vagy megbízhatósági jelzések, illetve azonosítószámok. Ez a bűnözők körében különösen népszerű gyakorlat nagyon megnehezíti az ilyen típusú fegyverek nyomon követését. A nyomozás jelenleg is folytatódik.

Borítókép: Brutális fegyverarzenált foglaltak le Brüsszelben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.