Buszjáratot indítanak Londonban a zsidó lakosok biztonságáért

A közvetlen buszjáratnak köszönhetően a zsidó londoniaknak nem kell muszlim negyedekben átszállniuk egyik járatról a másikra, így kevesebb támadásnak lesznek kitéve.

Forrás: V4NA2024. 09. 11. 5:35
Pedestrians wait at a bus stop on London Bridge in the evening sunshine in London on August 16, 2024. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
Illusztráció Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

London polgármestere próbaútvonalat indított Észak-Londonban, hogy a londoni zsidó lakosok „biztonságban érezzék magukat utazás közben”. A buszjárat a hackney-i Stamford Hill és a barnet-i Golders Green városrészek között közlekedik majd a zsidó közösség kérése szerint, ami Sadiq Khan londoni polgármester választási ígérete volt – hívta fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Khan a BBC Londonnak elmondta, a Stamford Hill-i és Golders Green-i zsidó közösségek már 16 éve lobbiznak azért, hogy közvetlen összeköttetés legyen a két közösség között.

„Az elmúlt hónapokban a zsidó közösséggel folytatott beszélgetéseim megdöbbentettek. Komolyan aggódnak, félnek amiatt, hogy az antiszemitizmus megugrott tavaly október 7-e óta” – mondta el a BBC-nek Khan. Hozzátette, hallott több olyan családról is, akiket bántalmaztak, amikor a Finsbury Parkban átszálltak a Golders Greenbe tartó buszjáratra.

Khan szerint az új buszjárat „összeköti a közösségeket, összeköti a gyülekezeteket”, és megnyugtatja a londoni zsidó lakosokat, hogy „biztonságban lesznek, amikor e két közösség között utaznak”.

A Met Police október és július között 2065 antiszemita gyűlölet-bűncselekményt regisztrált, és adataik szerint a júliusig tartó 12 hónapban

278,9 százalékkal nőtt az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma az előző évhez képest.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.