Drámai a helyzet Ukrajnában

A barátait mind elvitték katonának vagy megölték, a városából sincs már semmi – mesélte a TV2 Tényeknek egy Magyarországra szökött ukrán férfi. Brüsszel eközben továbbra is a háború folytatását finanszírozza.

2024. 09. 20. 15:39
Háborús pusztítás az ukrajnai Szumi városban
Háborús pusztítás az ukrajnai Szumi városban (Fotó: Anadolu / AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyű a helyzet Ukrajnában, aki tudott, már elmenekült az országból – mondta a TV2 Tények stábjának egy ukrán férfi, aki Oroszországon és Belaruszon keresztül, folyamatosan bújkálva menekült Magyarországra. A városából már semmi sem maradt, szétlőttek mindent – tette hozzá.

Magyarországnak hálás, mert minden segítséget megkapott, és dolgozni is tud. 

Nagyon kedvesek velem itt Magyarországon. Munkát is kaptam, a megkeresett pénzt pedig haza tudom küldeni a családomnak. Várom, hogy vége legyen a háborúnak, és haza tudjak menni hozzájuk

– mondja a férfi, aki az arcát nem merte vállalni, az esetleges visszatoloncolástól tartva.

Az ukrán fronton közben napról napra rosszabb a helyzet, és a háború még tovább fokozódhat, a Nyugat ugyanis engedélyezheti Kijevnek a nagy hatótávolságú fegyverek oroszországi célpontok elleni bevetését, Brüsszel pedig továbbra is az orosz–ukrán háború folytatását finanszírozza – mutat rá a tudósítás.

Másszunk már ki a lövészárokból, és vegyük észre, hogy ez nem a mi háborúnk

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Brüsszel rossz irányba halad, ezt a háborút ugyanis a harctéren egyik fél sem nyerheti meg – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az európai vezetők „beásott, rögzített pozíciója egy háborúpárti Európát eredményezett. Ebből kell kimozdulnunk” – sürgette a miniszterelnök.

Szerencsére egyre több európai vezető látja be, hogy háborús uszítás helyett tűzszünetre és békére van szükség – zárul a Tények tudósítása.

Borítókép: Háborús pusztítás az ukrajnai Szumi városban (Fotó: Anadolu / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.