Egy héten belül kiderülhet, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket?

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szeptember 26-án ülésezik a Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeket ért támadással kapcsolatban, jelentette be Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

2024. 09. 20. 11:48
Ez a 2022. szeptember 29-én készült és közzétett kép az Északi Áramlat 2 gázvezeték szivárgásából származó gáz felszabadulását mutatja a Balti-tenger svéd gazdasági övezetében.
This handout picture taken and released on September 29, 2022 shows the release of gas emanating from a leak on the Nord Stream 2 gas pipeline, in the Swedish economic zone in the Baltic Sea. A fourth leak has been detected in undersea gas pipelines linking Russia to Europe, the Swedish Coast Guard said on September 29, 2022, after explosions were reported earlier this week in suspected sabotage. (Photo by Handout / Airbus DS 2022 / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / - / AIRBUS DS 2022 " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaharova elmondása szerint a nemzetközi közösség továbbra sem tud biztosat a robbantással kapcsolatban, mivel Svédország, Dánia és Németország még nem hozta nyilvánosságra a terrortámadásokkal kapcsolatos nyomozások eredményeit – írta meg a Lenta.ru.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Fotó: AFP

Zaharova hangsúlyozta, hogy Moszkva mindent megtesz annak érdekében, hogy az igazság napvilágot lásson. Korábban Zaharova azt is kijelentette, hogy a Nyugat megpróbálja elhárítani magáról a felelősséget az incidensekért, szerinte Németország olyan fontos információk birtokában van, amelyeket elhallgat az ENSZ Biztonsági Tanácsa elől is.

Borítókép: Ez a 2022. szeptember 29-én készült és közzétett kép az Északi Áramlat 2 gázvezeték szivárgásából származó gáz felszabadulását mutatja a Balti-tenger svéd gazdasági övezetében. (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.