Elismerő szavakat kapott Szijjártó Péter New Yorkban

A szomszédos ország államfőjével egyeztetett a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Facebook2024. 09. 27. 12:39
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyűlésének jövővel foglalkozó csúcstalálkozóján New Yorkban 2024. szeptember 23-án (Fotó:  MTI/KKM)
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyűlésének jövővel foglalkozó csúcstalálkozóján New Yorkban 2024. szeptember 23-án (Fotó: MTI/KKM)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics gratulált New Yorkban Szijjártó Péternek. A szerb köztársasági elnök szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszter beszéde volt a legjobb az ENSZ-ben.

A közösségi oldalra feltöltött videó szerint Vucsics úgy fogalmazott: 

Csak gratulálni akartam neked. Ez volt messze a legjobb beszéd.

A balkáni államfő azt mondta Szijjártó Péternek, hogy nem is tudta, hogy ekkora árucsere-forgalom zajlik az Oroszországi Föderáció és az Amerikai Egyesült Államok között.

A szerb elnök is beszámolt a közösségi oldalán az egyeztetésről. Alekszandar Vucsics kiemelte:

Szerbia bizonyítottan nagy barátjával, Szijjártó Péterrel egyeztettem az ENSZ-ülés fő üzeneteiről és a regionális lehetőségekről, valamint a közös terveinkről.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ-közgyűlés jövővel foglalkozó csúcstalálkozóján New Yorkban 2024. szeptember 23-án (Fotó:  MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.