Európa egyik védőbástyáját látogatja meg a külügyminiszter

Kairóban tárgyal ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.. A tárcavezető szerint európai biztonsági érdek az EU és Egyiptom közötti együttműködés fenntartása.

Forrás: Facebook2024. 09. 17. 8:21
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyiptom erőfeszítései nélkül végképp kezelhetetlenné válna az Európára nehezedő migrációs nyomás, így európai biztonsági érdek az együttműködés fenntartása az észak-afrikai országgal − fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma Kairóban tárgyal.

Miközben Brüsszel azon mesterkedik, hogy minél több migráns érkezzen Európába, addig szerencsére vannak olyan felelősségteljesen gondolkodó afrikai országok, melyek féken tartják a migrációt. Közülük is kiemelkedik Egyiptom, az európai kontinens észak-afrikai védvonalának bástyája. Ha az egyiptomiak nem akadályoznák meg a migrációt a területükön keresztül, akkor kezelhetetlen migrációs nyomással szembesülnénk a Földközi-tenger keleti medencéjében

− mutatott rá a külügyminiszter.

Ezért igazi európai biztonsági érdek az EU–Egyiptom együttműködés fenntartása

− hangsúlyozta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.