Hogyan tehetted ezt, Elon Musk?

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov legújabb performansza szinte már paródiába illik, ahogy az Elon Muskkal kapcsolatos sérelmeit világgá kürtöli. Kadirov azt állította, hogy a technológiai zseni Musk egy „nem férfias” lépéssel távolról kikapcsolta az ő „legújabb kedvenc játékát”, az ajándéknak vélt Tesla Cybertruckot.

2024. 09. 20. 9:30
Kadirov csecsen vezető
Forrás: Telegram
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán a legmegdöbbentőbb az volt, amikor Kadirov egy megható videóban vezette a Cybertruckot — a jármű tetején persze egy géppuskatoronnyal — és diadalmasan jelentette ki, hogy Musk ajándéka volt ez neki – emlékezetet a Politico. Véletlenül éppen a luxusrezidenciája kertjében autózott vele. Még ennél is bizarrabb volt az a kijelentése, hogy az autót az ukrajnai frontra szánja, hogy az orosz csapatokat szolgálja. 

Elon Musk viszont hamar lehűtötte a kedélyeket, amikor az állítólagos ajándékozást teljes egészében cáfolta.

A fordulat Kadirov szerint akkor következett be, amikor a csodajárgány a harctéren megállt: „Elon Musk rosszul viselkedett. Drága ajándékokat ad szívből, aztán távolról kikapcsolja őket” – írta Kadirov panaszait hangosan hangoztatva Telegramon.

Úgy tűnik, hogy az orosz elnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz is közel álló Kadirov számára, akinek kormányzása Csecsenföldön nem éppen az emberi jogok mintapéldája, a férfiasság új definícióra talált Muskot illetően. Mindenki izgatottan várja, hogy Elon hogyan reagál Kadirov felháborodott kérdésére: „Hogyan tehetted ezt, Elon?” Ez az egész affér szinte már egy modern kori vígjátékra emlékeztet.

Borítókép: Kadirov csecsen vezető (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.