Így raboltak ki a migránsok egy idős asszonyt Barcelonában + videó

A katalán rendőrség már ismerte az elkövetőket, mivel több bűncselekményt is elkövettek a környéken.

2024. 09. 11. 14:21
Police patrol on Mallorca
10 September 2024, Spain, Palma: A German policewoman from North Rhine-Westphalia patrols the beach in El Arenal with police officers from the Spanish Policia Nacional. Photo: Clara Margais/dpa (Photo by Clara Margais / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Illusztráció. Spanyol rendőrök Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsok támadtak rá egy idős nőre a barcelonai El Ravalban. A La Gaceta azt írja, hogy az elkövetők marokkói származásúak, akik fellökték, majd kirabolták a gyanútlanul sétáló, 80 éves francia turistát, aki sértetlenül túlélte a támadást. Az egyik biztonsági kamera felvételén látható, ahogy az arra járók segítik fel őt a földről.

A katalán rendőrség, a Mossos d'Esquadra ügynökei a feljelentés és a kamerafelvétel tanulmányozása után el tudták fogni a két bevándorlót, akikkel kapcsolatban közölték, hogy már ismerték őket, ugyanis többször követtek el bűncselekményt a környéken.

Az egyik tolvajt, aki a videó végén felszedi az ellopott ékszert a földről, majd elszalad, a rendőrség percekkel később letartóztatta. Pár óra múlva pedig megtalálták a második bűnözőt is, aki fellökte az asszonyt a járdán. Azóta a bíró mindkettejüket börtönbe küldte. 

A belügyminisztérium épp a közelmúltban számolt be arról, hogy 2020 óta 16 százalékkal nőtt a külföldi foglyok száma a spanyolországi börtönökben, miközben a spanyol állampolgárságú bűnözők száma csak három százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban. Jelenleg a dél-európai ország börtönnépességének körülbelül 31 százalékát teszik ki külföldiek, köztük is kiugróan magas a marokkói állampolgárok aránya. 

A spanyol állampolgárok eközben a való életben tapasztalják meg a romló statisztikai adatokat. Szinte minden napra jut olyan bűncselekmény, amit észak-afrikaiak követnek el. Az idős nőt ért támadás előtt a szintén katalóniai Montblanc fesztiválján intézkedtek a rendőrök öt marokkói állampolgárral szemben – köztük hárman kiskorúak – akiket azzal vádoltak meg, hogy megtámadtak három fiút, és egyiküket ki is rabolták a helyi ünnepségen. A hatóságok azt a tájékoztatást adták, hogy az elkövetők büntetett előéletűek és erőszakkal elkövetett rablás miatt vonják őket felelősségre. 

Borítókép: Illusztráció. Spanyol rendőrök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.