Iszlamista volt a német rendőrőrsöt megtámadó machetés elkövető

Péntek hajnalban rontott be egy férfi machetéval a kezében a Rajna-vidék tartomány Linz am Rhein városában lévő rendőrőrsre. Később kiderült, hogy az albán támadó indítéka iszlamista terror volt.

Forrás: eXXpress2024. 09. 07. 9:37
Rendőrautók a megtámadott rendőrőrs előtt (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Linz am Rhein rendőrőrsére pénteken hajnali három óra előtt egy 29 éves albán férfi egy machetével rontott be, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a rendőrőrsön dolgozó kollégákat – közölte a rendőrségi szóvivő, írta meg lapunk is korábban. 

Csak egy biztonsági zár és a kiérkező különleges rendőri erők akadályozták meg a vérfürdőt.

A férfi többször is azt kiabálta, hogy Allah, akbar, és az volt a célja, hogy megölje az ott dolgozó rendőröket. A koblenzi ügyészség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz, írja az eXXpress

A szálak az Iszlám Államhoz vezetnek

A főügyész szerint „Az első vizsgálatok a vádlott radikális iszlamista motivációjára utaló jeleket tártak fel, ezért a nyomozást a terrorizmus és szélsőségesség elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi központi hivatal vette át.”

Kiderült, hogy az albán támadó lakásában a házkutatás során az Iszlám Állam nevű terrorszervezet falra rajzolt zászlaját fedezték fel. 

Michael Ebling  Rajna-vidék-Pfalz tartomány belügyminisztere egy rendőr mellett áll
Michael Ebling, Rajna-vidék–Pfalz tartomány belügyminisztere egy rendőr mellett áll (Fotó: AFP)

Michael Ebling tartományi belügyminiszter megerősítette, hogy több nyom is arra utal, hogy az elkövetőt nyilvánvalóan a radikális iszlamizmus motiválta. A tárcavezető szerint a támadás előtt a hatóságoknak nem volt tudomásuk az elkövető hátteréről és korábban nem volt ismert a hatóságok előtt az iszlamista elkötelezettsége sem. A terrorista jelenleg őrizetben van.

Borítókép: Rendőrautók a megtámadott rendőrőrs előtt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.