Kegyetlenül beleszállt Orbán Balázs az Európai Bizottság elnökébe

Ursula von der Leyen furcsa módon kifelejtette Magyarországot az árvízzel kapcsolatos posztjából.

2024. 09. 20. 21:23
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Esti feladvány: melyik ország zászlaja maradt ki Ursula von der Leyen X-bejegyzéséből? Abból a bejegyzésből, ahol az EU őszinte szolidaritásáról és támogatásáról biztosította az árvíz sújtotta országokat…” – írta a közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki arra reagált, hogy Ursula von der Leyen „véletlenül elfelejtette”, hogy Magyarországot is komoly árvíz sújtja, akárcsak a környező közép-európai országokat. Orbán Balázs megjegyezte:

Magyarország meg fogja csinálni, akkor is, ha nem kapunk segítséget Brüsszelből.

Az Új Szó szlovákiai napilap arról írt, hogy Szlovákia egymilliárd eurót kap az árvíz miatt az országoknak szánt 10 milliárd eurós kohéziós alapból. Lengyelország ötmilliárd, Csehország kétmilliárd, Ausztria 500 millió, Románia 1,5 milliárd eurót. A lap szerint erről Robert Fico szlovák miniszterelnök beszélt Wroclawban, ahol részt vett a miniszterelnökök és az Európai Bizottság találkozóján.

Borítókép: Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.