László András: Az EU migrációs politikája teljes kudarc

– A külső határok védelme az egyetlen megoldás – mondta László András EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció tagja az EU migrációs politikája kapcsán a hétfői plenáris ülésen.

2024. 09. 16. 20:35
László András
László András Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban. Az egyik napirendi pont a németországi késes támadás ügye volt. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a terrortámadás a nyugat-németországi Solingen város főterén történt a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. A 26 éves elkövető három embert megölt, nyolcat pedig megsebesített. A szíriai férfi önként adta fel magát a hatóságoknak, és emberölés, illetve terrorszervezethez tartozás gyanújával indítottak ellene eljárást. 

A Solingen városában elkövetett támadással kapcsolatban felszólalt László András, a Fidesz–KDNP EP-képviselője is, aki hangsúlyozta: 

– Az EU migrációs politikája sok éve magában hordozza a terrorizmus veszélyét

–, majd hozzátette: 

– Mégis mennyi vért kell még ontani ahhoz, hogy az Európai Néppárt és a baloldali szövetségesei végre méltóztassanak megvédeni az EU határait és az európai állampolgárokat? És elég a szolidaritásról szóló hazugságokból is, hiszen szolidaritás és segítség helyett pereket és büntetéseket kapunk.

A képviselő kiemelte Magyarország helyzetét, valamint kitért Matteo Salvini esetére, aki ellen hat év börtönbüntetés kért a palermói ügyészség, amiért belügyminiszterként megvédte Olaszország határait, az Európai Unió külső határait illegális bevándorlók behajóztatása ellen.

– Olaszországban hat év börtönnel fenyegetik Matteo Salvinit. Miért? Mert megvédte az olasz határokat. Magyarországot 200 millió euróra büntették az Európai Bíróságon. Miért? Mert megvédjük a magyar és egyben schengeni határokat

– mondta a politikus.

Kitért a németországi állapotokra is, ahol hosszú idő után minden német határon visszaállították a határellenőrzést. Felszólította Nancy Faeser belügyminisztert, hogy a tagállamok közötti határok lezárása helyett a külső határokat védjék meg. 

– Nem az EU-s országok közötti határokat kell lezárni. Egyetlen megoldás van a migrációs válságra: meg kell védeni a közös külső határokat, különben az egész Európai Uniót fogjuk szétverni

– zárta felszólalását László András. 

Borítókép: László András, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.