Magyar Péter pártja Brüsszelben támadja a rezsicsökkentést, a magyar családokat

„A tiszások pont azt csinálják, mint eddig az összes balliberális magyar EP-képviselő: Brüsszelbe járnak a magyar érdekeket támadni” – hívta fel a figyelmet az ügy kapcsán László András, a Fidesz–KDNP EP-képviselője, a Patrióták frakciójának tagja.

2024. 09. 24. 20:40
Magyar Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter pártjának EP-képviselője az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságának (ENVI) ülésén a magyar uniós elnökség programjának ismertetésekor a magyar családokat segítő intézkedéseket, a rezsicsökkentést támadta. 

A tiszások pont azt csinálják, mint eddig az összes balliberális magyar EP-képviselő: Brüsszelbe járnak a magyar érdekeket támadni, és a brüsszeli elismerésért cserébe feljelenteni a magyar kormány családsegítő intézkedéseit

– hívta fel a figyelmet az ügy kapcsán László András, a Fidesz–KDNP EP-képviselője, a Patrióták frakciójának tagja.

A hétfői ülésen Magyar Péter pártjának EP-képviselője azt kérte számon a magyar kormány képviselőjén, hogy hogyan tervezik a rezsicsökkentés által „kivéreztetett” szolgáltatók feltőkésítését. 

Magyar Péter pártja a rezsicsökkentést támadta Brüsszelben. 

„Ma a magyar emberek a legalacsonyabb áram- és gázárakat fizetik az egész Európai Unióban. Aki az ezt lehetővé tevő kormányzati intézkedéseket, nevezetesen a rezsicsökkentést támadja, az nem a magyarok, nem a magyar családok érdekeit nézi” – emlékeztetett László András.

Vicsek Annamária, a Fidesz–KDNP EP-képviselője azonnal válaszolt a Tisza Párt képviselőjének „döbbenetes megnyilvánulására”. 

Felhívta a figyelmet, hogy a rezsicsökkentés a magyar kormány olyan hozzájárulása a családok jólétéhez, ami Európa-szerte jó gyakorlatként ismert.

„Nekünk a családok érdeke az első, nem az energiacégeké. Ez az eset egy újabb bizonyíték, hogy a tiszások ugyanazt csinálják, mint az összes eddigi balliberális magyar EP-képviselő: Brüsszelbe járnak feljelenteni a magyar kormányt és támadni a magyar érdekeket. Mi azonban ezt továbbra sem fogjuk hagyni, nekünk Brüsszelben is a magyar emberek érdeke az első!” – emelte ki László András.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.