Megszólalt a botrányt kirobbantó sztárriporter

Mélységesen sajnálja, hogy nem hozta azonnal nyilvánosságra a kapcsolatot – mea culpázik Olivia Nuzzi.

2024. 09. 20. 17:47
Olivia Nuzzi, a New York magazin washingtoni tudósítója (Fotó: Getty Images / AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélységesen sajnálja, hogy nem hozta azonnal nyilvánosságra a Robert F. Kennedy független elnökjelölttel való kapcsolatát – írja a New York Times amerikai napilaphoz eljuttatott közleményében Olivia Nuzzi, a New York magazin sztárriportere, akit kényszerszabadságra küldtek, miután kiderült, hogy közelebbi kapcsolatba került Kennedyvel egy interjú után.

Néhány kommunikáció köztem és egy korábbi riportalanyom között az év elején személyessé vált

– írta Nuzzi.

Ez idő alatt nem tudósítottam közvetlenül a témáról, és nem használtam őt forrásként. A kapcsolat soha nem volt fizikai, de a konfliktus látszatának elkerülése érdekében nyilvánosságra kellett volna hozni. Mélységesen sajnálom, hogy ezt nem tettem meg azonnal, és bocsánatot kérek azoktól, akiknek csalódást okoztam, különösen kollégáimtól a New York [magazin]nál

– sajnálkozott a sztárriporter.

Robert F. Kennedy Jr. tagadja, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna az újságírónővel.

Kennedy úr életében csak egyszer találkozott Olivia Nuzzival egy általa kért interjú miatt, amelyből egy vezércikk született

– nyilatkozta a független elnökjelölt szóvivője a Status amerikai média hírportállal.

Mint arról beszámoltunk, a New York magazin belső vizsgálatot indított az ügyben, de nem találtak pontatlanságokat vagy elfogultságra utaló jeleket Nuzzi munkájában.

Borítókép: Olivia Nuzzi, a New York magazin washingtoni tudósítója (Fotó: Getty Images / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.