Trumppal is találkozik Zelenszkij, de az ukrán elnöknek nem fog tetszeni, amit hall

Donald Trump volt amerikai elnök bejelentette, hogy pénteken egyeztet Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

2024. 09. 27. 7:35
Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019. szeptember 25-én New Yorkban (Fotó: AFP)
Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019. szeptember 25-én New Yorkban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke és jelenlegi republikánus elnökjelöltje bejelentette, hogy pénteken reggel találkozni fog Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel New Yorkban.

Trump elmondása szerint a találkozóra 9:45 körül kerül sor a Trump Towerben. Az információk szerint Zelenszkij meghosszabbította amerikai tartózkodását, hogy részt vehessen ezen a megbeszélésen.

A Magyar Nemzet korábban már megírta, hogy a volt amerikai elnök leszögezte: fegyvereket és katonákat sem küldene az orosz–ukrán háborúba, ha ő lenne az elnök. Egy észak-karolinai kampányrendezvényen Donald Trump volt elnök kijelentette, hogy Ukrajnának át kellett volna adnia egy kis területet Moszkva megnyugtatása és az orosz–ukrán háború elkerülése érdekében. A republikánusok elnökjelöltje Volodimir Zelenszkijt is élesen bírálta.

Továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni

– fogalmazott Trump, aki leszögezte, hogy ha ő lesz az elnök, lezárja az orosz–ukrán háborút. 

Ahogy fogalmazott:

Az amerikai anyukák és apukák nem akarják, hogy a gyerekeik Ukrajnában és Oroszországban harcoljanak, és nem fogjuk hagyni, hogy a katonáink az óceán túlpartján haljanak meg.

A republikánus elnökjelölt kiemelte: Ukrajna eltűnt, ez már nem Ukrajna többé. Soha nem lehet pótolni a elrombolt városokat és településeket, és soha nem lehet pótolni a háborúban megölt embereket.

Zelenszkij csütörtökön már találkozott Joe Biden jelenlegi amerikai elnökkel és Kamala Harris demokrata elnökjelölttel is. Mindketten megerősítették Ukrajna támogatását az orosz invázióval szemben, de mint beszámoltunk róla, a nyugati országok jelenleg csak a határ menti orosz erők elleni támadásokra engedélyezték a rakéták bevetését. Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij hiába könyörgött Bidennek a korlátozások feloldása érdekében, csalódottan hagyta el a Fehér Házat.

Volodimir Zelenszkij még a két és fél éve tartó háború győzelmi tervével is megjelent a találkozón, de Washington nem jelentett be változást a távolsági rakéták használatában.

 

Borítókép: Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019. szeptember 25-én New Yorkban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.