Mongólia beintett az ukránoknak

Az ukránok sürgetése ellenére sem tartóztatták le Vlagyimir Putyin orosz elnököt Mongóliában, ahova kétnapos látogatásra érkezett.

2024. 09. 02. 19:33
Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Alekszej Babuskin)
Vlagyimir Putyin orosz elnök Fotó: Alekszej Babuskin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kattant a bilincs Vlagyimir Putyin orosz államfő csuklóján, amikor megérkezett Mongólia fővárosába, Ulánbátorba. 

Putyin kétnapos látogatása során találkozik meghívójával, Uhnágín Hürelszüh mongol elnökkel, valamint részt vesz azokon az ünnepségeken, amelyekkel a szovjet és a mongol hadsereg által a japánok felett 1939-ben a halhín-goli csatában aratott győzelem 85. évfordulójáról emlékeznek meg – számol be róla a Medúza orosz hírportál.

Ukrajna pénteken szólította fel Mongóliát, hogy megérkezésekor tartóztassa le az orosz államfőt, aki ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki.

Az orosz és a mongol delegáció több tárgyalást is folytat majd, a megbeszéléseket követően pedig több kétoldalú megállapodás aláírását is tervezik – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Babuskin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.