Pusztító orosz és kínai hadihajók jelentek meg az Ohotszki-tengeren

Az orosz Csendes-óceáni Flotta és a Kínai Haditengerészet közös hadihajó-köteléke tengeralattjáró-elhárító és légvédelmi fegyvereket vetett be a „Beibu/Interakció-2024” elnevezésű orosz–kínai haditengerészeti gyakorlat során az Ohotszki-tengeren − szúrta ki az Origo.

Forrás: Origo2024. 09. 30. 21:34
Orosz hadihajó (Illusztráció, fotó: AFP)
Orosz hadihajó (Illusztráció, fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a „Beibu/Interakció–2024” hadgyakorlatban a hadihajók először közös manőverezést gyakoroltak, majd drónok szimulált légitámadását hárították el légvédelmi rakétákkal, AK–630-as gépágyúkkal és nagykaliberű géppuskákkal − számol be róla az Origo.

A gyakorlat második szakaszában a két ország hadihajói egy ellenséges tengeralattjáró felkutatását és üldözését szimulálták. Ehhez Ka–27PL típusú tengeralattjáró-vadász helikoptert is bevetettek, amely szonárral kereste az „ellenséges” tengeralattjárót. A felszíni egységek RBU–6000 típusú rakéta-torpedóvető berendezéseket használtak a célpont megsemmisítésére.

A közlemény kiemeli, hogy ez volt a „Beibu/Interakció–2024” hadgyakorlat utolsó mozzanata. A gyakorlat közös parancsnoksága megköszönte a hajók legénységének összehangolt munkáját.

A hadgyakorlat aktív szakaszának lezárása után a hajók üzemanyag-utántöltést végeztek, majd orosz–kínai közös kötelékbe szerveződve járőrözési feladatokat látnak el az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

Ez a közös hadgyakorlat ismét rávilágít az orosz–kínai katonai együttműködés erősödésére, ami stratégiai jelentőséggel bír a régióban és a globális erőviszonyok alakulásában egyaránt.

Borítókép: Orosz hadihajó (Illusztráció, fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.