Rávetették magukat III. Károly királyra az új-zélandi sportolónők

Nem a várt módon alakult III. Károly brit uralkodó találkozója az új-zélandi női rögbiválogatottal. A Buckingham-palota nemrég jelentette be, hogy a király orvosainak tanácsára törlik Új-Zélandot az uralkodó októberi útjának programjából.

2024. 09. 12. 15:07
III. Károly brit király az új-zélandi női rögbi válogatottal
III. Károly brit király az új-zélandi női rögbi válogatottal (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan közjáték történt a Buckingham-palotában, ahol III. Károly brit király az új-zélandi női rögbiválogatottat fogadta – számol be róla a The Telegraph brit napilap.

A csapat egyik tagja, a 25 éves Ayesha Leti-I'iga megkérdezte az uralkodót, hogy megölelheti-e, a pozitív válasz hallatán pedig nem csak  Leti-I'iga, de csapattársai is az uralkodó köré gyűltek, aki így a „kicsi a rakás” kellős közepén találta magát.

III. Károly azonban nem hogy nem sértődött meg, de kifejezetten felvillanyozta a sportolónők szeretetnyilvánítása.

Nagyon nagyra értékelem a lehetőséget, hogy találkozhattam önökkel, és hogy ilyen meleg ölelést kaptam önöktől. Nagyon gyógyító

– mondta a sportolóknak az év elején rákbetegséggel diagnosztizált uralkodó.

Egyúttal megkérte a csapat tagjait, hogy adják át üdvözletét az új-zélandiaknak, ugyanis nemrég kiderült, hogy orvosai tanácsára ki kell hagynia a szigetországot a csendes-óceáni térségbe tervezett októberi útja programjából – írja az Independent brit napilap.

Ausztráliába és Szamoára a terveknek megfelelően ellátogat III. Károly.

Borítókép: III. Károly brit király az új-zélandi női rögbiválogatottal (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.