Soros György nagybevásárlást tartott a médiában az elnökválasztás előtt

Eljárás nélkül, soron kívül kapott engedélyt a Soros-birodalom országszerte több mint 200 rádióállomás megvásárlására.

2024. 09. 25. 17:00
Soros György ismét befolyást vásárol a médiában
Soros György ismét befolyást vásárol a médiában Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) jóváhagyta azt az üzletet, amely a szokásos felülvizsgálati eljárás megkerülésével, alig több mint egy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt, gyorsított eljárással lehetővé teszi,

hogy Soros György amerikai oligarcha országszerte több mint 200 rádióállomást vásároljon meg – közölte a The New York Post.

A lap szerint a bizottság három demokrata tagja megszavazta az intézkedést, míg a két republikánus tag ellene szavazott. Az FCC szabályai szerint az amerikai rádióállomásokban a külföldi cégek tulajdonrésze nem haladhatja meg a 25 százalékot. A vásárlásra tett ajánlatához Soros külföldi befektetést vett igénybe, és egy beadványban azt kérte, hogy a bizottság tegyen kivételt a szokásos felülvizsgálati eljárás alól.

A lap beszámolója szerint a döntés az első alkalom a modern történelemben, hogy egy ilyen üzletet az FCC nemzetbiztonsági felülvizsgálati folyamat lefolytatása nélkül hagyott jóvá. Normál esetben egy ilyen folyamat jellemzően akár egy évet is igénybe vehet, így nem csoda, hogy a Soros-birodalomnak sürgős volt az intézkedés – a novemberi elnökválasztásig ugyanis már csak néhány hét van hátra. Sorosék azt is közölték, hogy a megállapodás szerint az FCC később, utólag fogja lefolytatni a vizsgálatot.

Emlékezetes, Soros befektetési cége, a Soros Fund Management februárban 400 millió dollárt pumpált az Audacyban, így Soros részesedése mintegy 40 százalékot tesz ki. 

Az Audacy országszerte több mint 220 állomást üzemeltet, és az iHeartMedia után a második legnépszerűbb rádióállomás-hálózat. A rádióhálózat olyan neves konzervatív szakértőknek és kommentátoroknak ad otthont, mint Sean Hannity, Dana Loesch, Mark Levin és Glenn Beck. A befolyásuk azonban megszűnhet, ahogy Soros átveszi az irányítást és rákényszeríti a napirendjét – ahogy az más médiafelvásárlásoknál is történt.

Borítókép: Soros György ismét befolyást vásárol a médiában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.