Összeültek Soros György civiljei, nem voltak túl derűlátók

Rengeteg többletmunkát okoz Magyar Péter megjelenése.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 09. 19. 15:50
Auróra
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali civil szervezetek kampányfőnökeivel szervezett beszélgetést a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Közélet Iskolája. Az eseményt a „liberális értelmiség” kedvenc törzshelyén, az Aurórában tartották meg, a Tűzfalcsoportnak mégis sikerült bejutnia.

A blog közösségi oldalán ismertetett beszámolója szerint a szeptember 18-i kerekasztal fő témája a június 9-i önkormányzati választás eredményeiről szólt, de leginkább arról, hogyan érdemes tovább harcolni a Fidesz ellen. Az esemény hangulatáról egyértelműen érezhető volt, hogy már a 2026-os választásra készülnek Soros civiljei.

A beszélgetésre olyan kampányfőnököket hívtak meg, mint

  • Mlinarics Viktória, a Sóskúti Civil Kör kampányának vezetője,
  • Bruder Márton, a Törökbálint Holnap kampányfőnöke és
  • Ajtay András, a Szikra Mozgalom kampányainak központi irányítója.

Az eseményen arra is kitértek, mire van szükség a sikerhez a közösségi kampányoláson túl, hogyan terveznek tovább dolgozni azzal a sok emberrel, akik részt vettek a kampányokban. Beszéltek arról, hogy miben akarnak fejlődni, továbblépni, változtatni, egyértelművé tették, hogy céljuk a Fidesz bármi áron történő leváltása.

Nem voltak túl optimisták, amikor szóba került, hogy mi lesz októberben,

amikor a megválasztott döntéshozók elfoglalják helyüket az önkormányzatokban. Egyetértettek abban, hogy Magyar Péter megjelenése a politikában nagyon sok plusz munkát adott nekik, nem számítottak arra, hogy feltűnik egy új erő, és eléjük kerül.

 

Mit érdemes tudni a Közélet Iskolájáról?

A „közösségi oktató- és kutatóközpontot” tíz éve alapította Dósa Mariann, Szabó Diana és Udvarhelyi Tessza, akik a Város Mindenkiért csoportból ismerték egymást. A honlapjuk szerint az alábbi problémákra keresnek válaszokat:

  • mindenki számára elérhetővé tennék az önszerveződéshez szükséges tudást és képességeket,
  • támogatják a mozgalmi és civil szervezeteket a hatékonyabb működésben,
  • sokszínű közösséget építenének, ahol a kritikus gondolkodás érték.

Az alapítvány irodája az Aurórában található, itt tartják legtöbb képzésüket, ahol egyébként a rendőrség rendszeresen razziázik. A Közéleti Iskolája támogatói között pedig megtalálhatjuk a Nyílt Társadalom Alapítványt, a Civil Kollégium Alapítványt, az Ökotárs Alapítványt és Action for Democracyt is.

Borítókép: Az Auróra (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.