Súlyos büntetés vár a Wildberries iroda támadóira

Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak a Wildberries orosz online kiskereskedelmi cég moszkvai központja ellen elkövetett halálos lövöldözés résztvevői – derül ki a bírósági dokumentumokból.

2024. 09. 25. 13:38
A lövöldözés egyik vádlottja a bíróságon
A lövöldözés egyik vádlottja a bíróságon Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, rendőr elleni támadással, illegális fegyverviseléssel és önbíráskodással vádolja a Baszmánnij bíróság azt a harminc embert, akiket a Wildberries orosz online kiskereskedelmi cég Moszkva belvárosában található központja ellen elkövetett halálos lövöldözés kapcsán vettek őrizetbe – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

A tettesek „tudatosan” cselekedtek „a közrend és a közbiztonság ellen”, méghozzá rendőrök jelenlétében – olvasható a bírósági iratokban.

Mint arról beszámoltunk, az incidens során két ember életét vesztette, többen, köztük két rendőr is megsebesült a lövöldözésben, amelyet a cég tulajdonosa, Tatyjana Bakalcsuk volt férje, Vlagyiszlav Bakalcsuk indított. A férfi fegyveres testőrei kíséretében rontott be az irodába.

Tatyjana Bakalcsuk, az Amazon orosz megfelelőjeként is emlegetett online áruház alapítója és többségi tulajdonosa, idén júliusban adta be a válókeresetet.

Az incidens nem sokkal azután történt, hogy a Wildberries véglegesítette fúzióját a Russ csoport nevű hirdetési céggel – mutat rá a The New York Post amerikai napilap. A házaspár éles ellentétben állt az ügylet miatt, ugyanis a Wildberries mindössze egy százalékát birtokló Vlagyiszlav Bakalcsuk törvénytelennek tartja a fúziót, feleségét szerinte manipulálták.

Borítókép: A lövöldözés egyik vádlottja a bíróságon (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.