Szívszorító fotók – őket gyilkolták meg az iskolai lövöldözésben

Két tanár és két diák vesztette életét a mészárlásban.

2024. 09. 05. 20:42
Gyászba borult Amerika az iskolai lövöldözés után
Gyászba borult Amerika az iskolai lövöldözés után Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Amerika gyászolja azt a négy embert, akik a szerdai iskolai mészárlásban haltak meg. A közösségi oldalakon megosztották az elhunytak fotóit. Mint kiderült, két tanár és két diák halt meg a kegyetlen lövöldözésben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, helyi idő szerint szerda délelőtt egy ismeretlen férfi betelefonált az egyik georgiai középiskolába, és arra figyelmeztette az intézményt, hogy öt iskolában lesz lövöldözés.

Nem sokkal később valóban megjelent egy kapucnis férfi az említett iskolában, aki válogatás nélkül lövöldözni kezdett a tanárokra és a diákokra. Négyen meghaltak a támadásban, rengeteg embert pedig azóta is kórházban ápolnak. A támadót elfogták a rendőrök. 

Erin Clark, az egyik 17 éves diák édesanyja arról beszélt a médiának, hogy épp a munkahelyén volt, amikor a fia sms-ben írt a lövöldözésről. „Iskolai lövöldözés. Nagyon félek! Nem viccelek” – írta a megrémült diák. „Azonnal indulok a munkából” – válaszolta Clark. „Szeretlek” – írta vissza a fia. „Én is szeretlek, kicsim” – válaszolt az anyja, mielőtt a középiskolához rohant. A fia, aki végzős az iskolában, kilenc lövést hallott. Egy másik fiatal azt mondta, éppen kémiaórán voltak, amikor sikolyokat és lövéseket hallottak. Az órát tartó tanár az ajtóhoz ment, amikor egy másik oktató berohant az ajtón és azt kiabálta, hogy torlaszolják el bejáratot. Ők túlélték a támadást.

Később kiderült, hogy a fiatal férfi már 2023 óta a hatóságok látókörében volt – mégsem tettek semmit.

Borítókép: Gyászba borult Amerika az iskolai lövöldözés után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.