Továbbra is az energiabiztonság áll a középpontban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Romániába utazott, ahol az energiabiztonság megteremtésének újabb mérföldkövéről tárgyal.

Forrás: Facebook2024. 09. 03. 8:17
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a magyar kormány munkájának homlokterében áll az energiabiztonság kérdése. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Romániába utazott, ahol e munka egy újabb mérföldkövével kapcsolatban folytat tárgyalást.

Az energiabiztonsághoz folyamatosan szükség van újabb és újabb szállítási útvonalakra, most már lassan két éve dolgozunk Romániával, Georgiával és Azerbajdzsánnal azon, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy a Kaszpi-tenger térségéből zöld energiát hozzunk Közép-Európába. Ma ennek a munkának egy fontos mérföldkövéhez érkezünk, ezért a reggeli indulás Bukarestbe!

− írta közösségi oldalán a tárcavezető.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.