Zelenszkij: Az elkövetkező hónapok döntőek lesznek!

Volodimir Zelenszkij szerint az elkövetkező hónapok döntő jelentőségűek lesznek az orosz–ukrán háború vonatkozásában. Az ukrán elnök erről egyhetes amerikai útja kezdetén beszélt.

Forrás: The Kyiv Independent2024. 09. 23. 19:14
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (l) lövedékeket ír alá a pennsylvaniai Scrantonban, a Scranton Army Ammunition Plantben tett látogatása során, 2024. szeptember 22-én
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (l) lövedékeket ír alá a pennsylvaniai Scrantonban, a Scranton Army Ammunition Plantben tett látogatása során, 2024. szeptember 22-én Fotó: Ukrán elnöki sajtóhivatal Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zelenszkij Washingtonban az American Academy of Achievement díjátadó ünnepségén arra sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy gyorsabban cselekedjenek és „határozzák meg, hogy mi lesz a háború kimenetele” – írta a The Kyiv Independent. Zelenszkij az Egyesült Államokban tett látogatása során fogja bemutatni „győzelmi tervét” Joe Biden amerikai elnöknek, valamint az elnökjelölteknek, Donald Trumpnak és Kamala Harrisnek, továbbá a kongresszus tagjainak. Látogatása részeként részt vesz az ENSZ közgyűlésén New Yorkban, ahol a tervek szerint más vezetőkkel is találkozik.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szeptember 22-én érkezett az Egyesült Államokba, ahol döntő fontosságú látogatásra érkezett, hogy bemutassa Kijev tervét az Oroszországgal folytatott két és fél éve tartó háború befejezésére
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szeptember 22-én érkezett az Egyesült Államokba döntő fontosságú látogatásra, hogy bemutassa Kijev tervét az Oroszországgal folytatott két és fél éve tartó háború befejezésére Fotó: AFP/Ukrán elnöki sajtóiroda

„Nincs sok időnk” – figyelmeztetett Zelenszkij, hangsúlyozva, hogy a következő hónapok döntőek lesznek a háború kimenetelében.

„Ez Oroszország háborúja a szabadság ellen, nemcsak Ukrajna, hanem mindannyiunk ellen. Nincs sok időnk arra, hogy meghatározzuk, mi lesz a vége” – tette hozzá. Zelenszkij „győzelmi tervét” úgy mutatja be, hogy Ukrajna jelenleg orosz területeket tart ellenőrzése alatt a Kurszki régióban, az ukrán kormány pedig nyitott a washingtoni javaslatokra, és az amerikai tisztviselők szerint a terv elemei működőképesek lehetnek – az ukrán lap szerint.

Zelenszkij szerint a terv célja, hogy a háborút a nemzetközi partnerek támogatásával fejezzék be, anélkül, hogy Oroszország együttműködésére támaszkodnának. Azt azonban nem részletezte, hogy ezt hogyan érné el.

„Ennek közös eredménynek kell lennie – a szabadság győzelmének, a szabadság rovására történő kompromisszumok nélkül” – mondta az elnök.

Az  American Academy of Achievement díjátadó ünnepségén Volodimir Zelenszkij az emberi fejlődésért való munkája elismeréseként megkapta a Golden Plate Awardot.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) lövedékeket ír alá a pennsylvaniai Scrantonban, a Scranton Army Ammunition Plantben tett látogatása során, 2024. szeptember 22-én (Fotó: AFP/ Ukrán elnöki sajtóiroda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.