A légicsapások miatt elhalasztották a tanévkezdést

Libanon az Izrael és a Hezbollah síita milícia összecsapásai miatt november 4-re halasztotta a tanévkezdést – közölte vasárnap Abbász al-Halábi oktatási miniszter.

Forrás: MTI2024. 10. 06. 17:40
A woman walks with her child in the corridor of a school, housing families displaced from the south of Lebanon, in Beirut on October 5, 2024. The head of the United Nations refugee agency arrived in Lebanon on October 4, on a "solidarity" visit for those affected by Israeli bombardment, decrying a "terrible crisis" that requires international support. (Photo by AFP)
Illusztráció. Egy iskola Libanonban Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Libanon az Izrael és a Hezbollah síita milícia összecsapásai miatt november 4-re halasztotta a tanévkezdést – közölte vasárnap Abbász al-Halábi oktatási miniszter.

A tárcavezető indoklásul azt mondta, hogy nem akarják vállalni a tanárokra, illetve diákokra leselkedő veszélyből fakadó felelősséget. 

Így a helyi nyári szünetet követő októberi iskolakezdést novemberre halasztják.

Az izraeli hadsereg néhány hete kezdett Libanonban is intenzív támadásokat, és az elmúlt napokban már szárazföldi csapatokat is küldött a határon túlra. 

A hivatalos közlés szerint az offenzíva célja az izraeliek tízezreinek visszajuttatása a Hezbollah által támadott észak-izraeli országrészben lévő otthonába.

A libanoni hatóságok szerint szeptember óta több mint kétezren haltak meg az izraeli műveletekben. Az áldozatok között sok a civil. Közlésük szerint mintegy 1,2 millió ember menekült el otthonából, közülük 374 ezren Szíriába.

Borítókép: Illusztráció. Egy iskola Libanonban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.