A migrációs paktum erőltetése helyett az illegális migráció megállítására van szükség

A migrációról vitázott plenáris ülésén az Európai Parlament Strasbourgban. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a Patrióták Európáért frakció nevében hangsúlyozta: számos rossz döntése mellett a leköszönő bizottság egyik legnagyobb hibája a migrációs paktum áterőltetése volt − írja sajtóközleményében a frakció. „Migrációs válság van, az európai országok vezetői egyre többen lázadnak a hibás brüsszeli migrációs döntések ellen. Botrányos és méltatlan az, hogy az Európai Bizottság kétszázmillió euróra bünteti Magyarországot, amiért megvédi Európa külső határait” – mutatott rá Gál Kinga. Kiemelte: a külső határok védelme kötelezettség, nem bűn.

2024. 10. 24. 11:52
Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke (Fotó: MTI/Purger Tamás)
Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke (Fotó: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál Kinga elmondta: a régi rossz megoldások, így a migrációs paktum helyett az illegális migráció megállítására, a külső határvédelem megerősítésére, a kérelmek Európán kívüli elbírálására, a származási és a tranzitországokkal való együttműködésre és tényleges visszatoloncolásokra van végre szükség.

Gál Kinga szerint Brüsszel kétszínű magatartást tanúsít a migráció kérdésében.  

Botrányos, hogy miközben egyre több tagállam vezetője követel szigorúbb fellépést, Németország belső határellenőrzést vezet be, Lengyelország pedig felfüggeszti az uniós migrációs szabályok alkalmazását, addig az Európai Bizottság durva büntetéssel sújtja Magyarországot, amiért megvédi Európa külső határait. Elfogadhatatlan az is, hogy hat év börtönnel fenyegetik Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, amiért megvédte Olaszország határait. Micsoda hipokrácia!

Aláhúzta: az illegális migráció erőltetése szétfeszíti az Európai Uniót, és szétveri az európai együttműködést. 

Biztosítani kell a tagállamoknak a hibás brüsszeli migrációs politikából való kimaradás lehetőségét. Hajítsák sutba végre a rossz Migrációs Paktumot, és állítsák le a Magyarországot sújtó büntetéseket!

− zárta szavait az EP-képviselő.

Borítókép: Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.