„A mocskos-zöld narkós szemét, akit a Nyugat etet, elvesztett minden legitimitást”

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke ismét kemény szavakkal ostorozta Ukrajnát és a Nyugatot. Telegram-posztjában három fontos eseményt emelt ki a múlt hétről, melyek szerinte megmutatják a világ valódi arcát.

2024. 10. 18. 10:28
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, korábbi orosz elnök
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, korábbi orosz elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvegyev nem finomkodott, amikor Ukrajnáról és annak vezetéséről beszélt. A volt orosz elnök szerint „a mocskos-zöld narkós szemét, akit a Nyugat etet, elvesztett minden legitimitást”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: NurPhoto via AFP

„Trump volt az első amerikai exelnök és elnökjelölt, aki elismerte, hogy a közvetlen felelősség az Oroszország és Ukrajna közötti katonai konfliktusért – vagy inkább polgárháborúért – ezt a mocskos-zöld narkós szemetet terheli” – írta Medvegyev.

A volt orosz elnök szerint Ukrajna „piszkos bombát” próbál létrehozni. „A náci rezsimnek minden lehetősége megvan erre: nyersanyag, technológia, szakemberek. És egy kis erejű töltet előállításához bármely szovjet kori laboratórium megfelel. Az óra ketyeg” – figyelmeztetett Medvegyev.

Végül Zelenszkij elnök „győzelmi tervéről” is lesújtó véleményt fogalmazott meg:  „Ez nem a »győzelmi terv«, hanem egyszerűen terv a győzelemhez. A »tervet« szót szó szerint kell érteni: mint a marihuána, hasis, cannabis, kender stb. szleng elnevezését.”

Medvegyev szerint „nyilvánvalóan a tengerentúli elvtársak utasították a csatlósukat, hogy legyen óvatosabb, és váltson kokainról fűre”.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, korábbi orosz elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.