Brüsszel alkalmatlan képviselőkkel van tele Hidvéghi Balázs szerint

Az Európai Parlamentben tartott vita jól tükrözte a Brüsszellel és az EU működésével kapcsolatos problémákat – jelentette ki Hidvéghi Balázs. A képviselő a Hír TV műsorában a Bayer-showban osztotta meg véleményét a múlt heti EP-vitáról: az Európai Parlament tele van alkalmatlan emberekkel, bár vannak kivételek a konzervatív frakció patriótái között.

Forrás: Hír TV2024. 10. 14. 10:10
Fotó: Hidvéghi Balázs/ Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A miniszterelnök nyílt és közvetlen beszéde döbbenetet váltott ki az EP-ben, ahol  dühösek és félnek az őszinte megszólalástól – hangsúlyozta a képviselő a Hír TV Bayer-show című műsorában.

Hidvéghi Balázs Orbán Viktor teljesítményét parádésnak nevezte, kiemelve beszédeinek tartalmát és előadásmódját.

Ezt nem szeretik, sőt nagyon dühösek erre és tartanak is ettől, úgyhogy ennyiben a dolog nem változott. Ugyanakkor hadd mondjam azt is el, hogy a miniszterelnök parádésan teljesített, mind az első beszédében, ahol ugye a problémákról beszélt, arról, hogy min kéne változtatni, hogyan lehetne Európát erősebbé tenni, és utána ugyanígy a viszonválaszában, ezt jó volt hallgatni.

Hidvéghi szerint az EP-ben vannak agyalágyultak, sőt komplett idióták is, akik jelentéseket írnak, határozatokat fogadtatnak el. Ez a helyzet nem hirtelen alakult ki, hanem egy hosszú folyamat eredménye. A képviselő szerint 2004-ben, amikor elkezdte a munkát az EP-ben, az intézmény sokkal józanabb és profibb volt, többet foglalkoztak az európai gazdasági együttműködéssel.

A fokozatos romlás Juncker és Von der Leyen bizottsági elnöksége alatt folytatódott, zsákutcába vezetve az európai együttműködést.

Hidvéghi a Patrióták Európáért csoportot emelte ki, amelyet elnyomni és a pozíciókból kizárni próbálnak. A változáshoz a szavazópolgárok nyomására van szükség, ami egy hosszú távú folyamat.

Meg merték csinálni azt, hogy egyetlenegy bizottsági vezető helyet sem adtak ennek a parlamenti frakciónak. Lehet, hogy az én demokráciafelfogásommal van a baj, hiszen én egy sötét diktatúrának vagyok a propagandistája, de azért mégis úgy gondolom, hogy ez nem helyes

– mondta el.

 Bayer Zsolt erre úgy fogalmazott: – Mit is várunk az Európai Parlamenttől, amikor nagy nyugati országokban ma az a demokrácia, hogyha az nyeri a választást, akiket a mainstream nem szeret, akkor az nem alakíthat kormányt, mert ők majd elintézik, mert akkor majd kordont vonunk köréjük.

A képviselő úgy vélte, hogy a Patrióták parlamenti frakciójának jelentős szerepe van. Az európai józan többség véleményét képviselni kell, mivel a másik oldal az alapvető demokratikus szabályokat semmibe veszi.

Támadják azokat, akik a törvényességet, a rendőrséget, a katonaságot és a határvédelmet akarják fenntartani. A migráció egy fontos téma, és egyre többen vannak, akiknek elegük van belőle. Jelenleg még elhallgattatják, támadják és megbélyegzik őket.

Hidvéghi szerint a Patrióta frakció jelentősége a jövőben növekedni fog. 

A mainstream politika és a média hazugságokat terjeszt, hasonlóan a Kádár-rendszerhez. Egyre nagyobb a szakadék a társadalom és a vezetők között, ami feszültséghez és robbanáshoz vezethet. A választási eredmények ezt a tendenciát mutatják

– mondta a volt EP-képviselő.

– Európa gyengül gazdaságilag is, és a háború tekintetében zsákutcában van. Orbán Viktor világosan jelezte, hogy az EU politikája kudarc, és változtatni kell – tette hozzá.

A képviselő úgy véli, a Patrióták Európáért frakció jelentős szerepet játszik, és a szavazópolgárok is kiállnak mellette, így a változás már elkezdődött.

A versenyképességi paktumot azért javasolja a magyar elnökség, mert Európa lemarad. Más vezetők is hasonló véleményen vannak.

Hidvéghi Balázs szerint nem biztos, hogy a paktum rövid időn belül megszületik, de fontos, hogy felvetették a témát. 

Európa nem folytathatja önmaga elleni politikáját.  A zöldátállás is hibás, tönkreteszi az innovációt. A változásra szükség van, és a magyar elnökség elindította a folyamatot.

A képviselő beszélt a műsorban az orosz–ukrán háborúról is.

A háborút illetően is nagyon erőteljesen beszélt a miniszterelnök, és nagyon világossá tette, hogy az, amit Európa erőltetett, az egy kudarc, és ezért ideje lenne váltani. Érdekes volt látni az arcokat, ahogy ezt hallgatták, mert nincsenek megint csak hozzászokva ahhoz, hogy ilyen tiszta beszéddel, ilyen erővel szembesítjük őket akár adott esetben a saját kudarcaikkal vagy tévedéseikkel. Itt változásra van szükség, és ebben nekünk kulcsszerepünk van.

Szerinte az uniós képmutatás csak ideig-óráig működhet. A nyilvánosság azonban előbb-utóbb eredményt fog hozni. – Ki kell tartani, és keményen, egyenesen kell dolgozni – fogalmazott.

Egy versenyképességi paktumot javasol a magyar elnökség pontosan azért, mert nyilvánvalóan látható az, hogy Európa lemarad, és erről most már nem csak mi beszélünk és Orbán Viktor, hanem Mario Draghi írt erről egy komoly tanulmányt, és a francia elnök is úgy fogalmazott a napokban, hogy Európa meghal, hogyha nem változtat. (…) Tehát most már másutt is kimondják, olyanok is, akik inkább a fővonalhoz idomultak korábban vagy oda tartoznak. Tehát előbb-utóbb szerintem változást kell.

A képviselő arról is beszélt, hogy szerinte Magyar Péterrel komoly problémák vannak, erőszakos, frusztrált és arrogáns emberről van szó, aki bántalmaz, fenyeget és hazudozik.

Azt is tudjuk, hogy nagyon szereti ugye a luxust, a VIP-páholyokat és a kivételezést, ugye erre használta fel a korábbi házasságát. Gyakorlatilag  nem tudja megbocsátani azt, hogy belőle nem lett senki,  ő mindig nagyon szeretett volna valaki lenni, és most ezen igyekszik, hogy akkor most bebizonyítsa, hogy ő is valaki, de hát ezeket a jellemzőket azért nem lehet figyelmen kívül hagyni, mint ahogyan azt sem egyébként, hogy az Európai Parlamentbe ült be.

Hidvéghi szerint Magyar Péter mentelmi jogát valószínűleg nem függesztik fel, mert a testület politikailag motivált, és a nemzeti politika elleni gyűlöletből kiindulva inkább azt mondják, hogy semmi sem történt.

A képviselő ezzel a gyávaságra és kétszínűségre hívta fel a figyelmet.

A nemzeti érdekért nehéz kiállni, és e téren azonnali behódolást látunk Magyar Péter részéről. Ez az, ami döntő, emögé bújik meg az új európai barátai mögé, akikről pontosan tudjuk, hogy Magyarországot milyen aljas módon támadták, támadják, és akikről tudjuk, hogy nem lehet semmi jóra sem számítani, ide csatlakozott be, így kell hozzáállni, és így kell felkészülni arra a politikai csatára

– összegezte a képviselő.

 

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Forrás: Facebook/Hidvéghi Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.