Brutális figyelmeztetést küldött Irán Izraelnek

Teljes mértékben legitimnek nevezte Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője Teheránban a pénteki imán az Izrael ellen kedd este végrehajtott iráni rakétatámadást, és arra figyelmeztetett, hogy Izraelnek „már nincs sok hátra”.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 13:07
Ali Hamenei beszédet mond (Fotó: AFP)
Ali Hamenei beszédet mond (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izraelre mért iráni rakétacsapás Hamenei szerint „minimális” büntetés volt Izrael bűneiért. Leszögezte, hogy Irán nem fogja halogatni, de nem is fogja elsietni „kötelessége teljesítését”, vagyis hogy szembeszálljon Izraellel. 
Hamenei, aki csaknem öt év után most először vezette a hagyományos pénteki imát, azt hangoztatta a nagyrészt arab nyelven, hatalmas tömeg előtt elmondott beszédében, hogy Irán szövetségesei nem fognak meghátrálni Izraellel szemben. 

Az ellenállás a térségben nem fog meghátrálni a vértanúhalálok ellenére sem, és győzedelmeskedni fog

 – jelentette ki az ajatollah. 
Az iráni Forradalmi Gárda az állami televízióban azt közölte kedd este, hogy kétszáz rakétával támadta Izraelt megtorlásul Abbász Nilforusánnak, a Forradalmi Gárda helyettes parancsnokának, Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni milícia vezetőjének és Iszmáil Haníjénak, a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet vezetőjének meggyilkolása miatt.

Az iráni támadások célpontjai három izraeli légi támaszpont és Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a főhadiszállása volt a teheráni tájékoztatás szerint. 

A Hezbollah által folytatott küzdelem „létfontosságú szolgálatot tesz az egész térségnek” – mondta Irán legfőbb vezetője, aki azt üzente a libanoni és a palesztin harcosoknak: ne engedjék, hogy a vérontás megtörje az erejüket. Megjegyezte azt is, hogy Izrael nem tud súlyos károkat okozni a libanoni Hezbollahnak. 
Ali Hamenei felidézte a palesztin Hamász egy évvel ezelőtti Izrael elleni terrortámadását is, amellyel kapcsolatban azt mondta, az logikus és legitim lépés volt, és a palesztinok jogosan cselekedtek.
Borítókép: Ali Hamenei beszédet mond (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.