Dömötör Csaba: Ha legközelebb videót készít Magyar Péter, nyugodtan tűzzön fel egy Manfred Weber-kitűzőt a tiszás logó mellé

Magyar Péter a bécsi útjáról szóló posztjában cinikusan vonta kétségbe, hogy a migráció bármilyen közbiztonsági problémákat okozna Ausztriában. Eközben képviselőtársai az Európai Parlamentben egy olyan módosító indítványt szavaztak meg, amely azzal erősítené az uniós migrációs paktumot, hogy további tízmilliárd forintnak megfelelő összeget biztosít rá. Ugyanezzel a lendülettel leszavazták azt, hogy Magyarország végre kapjon pénzügyi támogatást a határkerítésre – kezdte közösségi oldalán közzétett bejegyzését Dömötör Csaba európai parlamenti képviselő.

2024. 10. 26. 10:42
Fotó: Dömötör Csaba/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manfred Weber és Ursula von der Leyen támogatásának ára van

írta közösségi oldalán az európai parlamenti képviselő. 

Dömötör idézte a megszavazott javaslatot:

„a menekültügyi, migrációs és integrációs alap keretében további finanszírozásra van szükség a menekültügyi és migrációs paktum megfelelő és gyors végrehajtásának biztosítása érdekében; ezért úgy határoz, hogy 2025-re a költségvetési tervezethez képest 25 millió EUR-val megerősíti a menekültügyi, migrációs és integrációs alapot.”

A Dömötör szerint ez ellentétes Magyarország korábbi álláspontjával és a 2016-os népszavazás eredményével. Az EP-képviselő azzal zárta bejegyzését, hogy a Tisza Párt képviselőinek „mindent meg kell majd szavazniuk, amit elvárnak tőlük, akkor is, ha az káros az országnak”.

Amint azt korábban megírtuk, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász élesen kritizálta a Tisza Pártot az Európai Unió új migrációs paktumának megszavazásáért, amely szerinte sérti az alaptörvényt és a magyar szuverenitást. A szakértő rámutatott: „a magyar nép korábbi konzultációk és népszavazások során többször is elutasította a kötelező betelepítést, mégis, a Tisza Párt uniós képviselői a brüsszeli szolidaritási elv mentén támogatják a paktumot. A Fidesz közösségi oldalán fejtette ki álláspontját a témában. Azt írták: Magyar Péterék a bevándorlás mellett szavaztak az Európai Parlamentben. A Tisza Párt képviselői támogatták a migrációs paktum gyorsabb bevezetését. Mi ezt nem engedjük.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.