Egész Európának olyannak kellene lennie, mint Magyarországnak

Az Európai Bíróság döntése és a különadók is előkerültek az egyperces felszólalások során.

2024. 10. 09. 13:54
Európai Parlament  Orbán Viktor
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyperces hozzászólások során Branko Grims néppárti képviselő arról beszélt, hogy egész Európának olyannak kellene lennie, mint Magyarország, amely biztonságos és nyugodt a konzekvens határvédelem és az illegális migránsok kiutasítása miatt. A szlovén képviselő a magyar gyermekvédelmi szabályozást is méltatta, és sikeres soros elnökséget kívánt Orbán Viktornak és Magyarországnak.

Juan Fernando Lopez Aguilar szocialista képviselő szerint Magyarországnak meg kell értenie, hogy mit jelent az, ha valaki európai, és eleget kell tennie az Európai Bíróság döntésének.

László András, a Fidesz EP-képviselője kínosnak nevezte, hogy Manfred Weber kiállt az Európai Parlamentben, és Magyar Pétert ajánlotta a magyarok figyelmébe, aki néhány nappal ezelőtt Hitlert idézte.

Szégyellje magát az Európai Néppárt!

– fogalmazott a képviselő.

Helmut Brandstätter, a Renew osztrák képviselője a különadókat és a Kínával, Oroszországgal és Iránnal való gazdasági kapcsolatot rótta fel Orbán Viktornak.

Lubos Blaha szlovák EP-képviselő elmondta, szégyelli azt, ahogyan a szlovákokat és a magyarokat kezelik. Mi is az illegális migráció ellen vagyunk, és az ellen vagyunk, hogy az Európai Unióból föderális struktúra jöjjön létre – hangsúlyozta Blaha, hozzátéve, hogy a progresszívok és a militaristák a valódi radikálisok.

Borítókép: Orbán Viktor az EP-ben (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.