ENSZ-főtitkár: háborús bűncselekménnyel érhet fel egy, az UNIFIL-békefenntartókkal szembeni támadás

A világszervezet vasárnap közölte, hogy izraeli tankok hatoltak be erőszakkal az ENSZ Dél-Libanonban állomásozó békefenntartó egységének, az UNIFIL-nek az egyik támaszpontjára.

Forrás: MTI2024. 10. 14. 5:52
Az ENSZ épülete
Az ENSZ épülete Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az UNIFIL békefenntartói maradnak állásaikban, az ENSZ zászlaja pedig tovább fog lobogni” - szögezte le Dujarric.

„A főtitkár újfent felhívja arra a figyelmet, hogy az UNIFIL-személyzetet és létesítményeit nem szabad megtámadni. A békefenntartók elleni támadások a nemzetközi jog megsértésének minősülnek, ideértve a nemzetközi humanitárius jogot. Mindez akár háborús bűncselekménnyel is felérhet” - fűzte hozzá.

Az UNIFIL közlése szerint az izraeli védelmi erők a reggeli órákban két Merkava páncélosa lerombolta a támaszpont főbejáratát és erőszakkal behatolt annak területére a libanoni Ramdzsa településen.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ENSZ békefenntartó egysége, az UNIFIL kivonását sürgette Libanon déli részéből az ENSZ-főtitkárhoz intézett videóüzenetében vasárnap.

Borítókép: Az ENSZ épülete (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.