Ez vicc? A választók azt sem tudják, ki az a Tim Walz

Több wisconsini szavazó kifejezte elégedetlenségét Tim Walz miatt, aki Minnesota kormányzója és Kamala Harris alelnökjelöltje a közelgő választásokon. Az államban több megyében folytatott interjúk alapján úgy tűnik, Walz nem nyerte el a választók szimpátiáját, annak ellenére sem, hogy a szomszédos államból származik.

Forrás: FoxNews2024. 10. 14. 8:01
J.D. Vance amerikai szenátor és republikánus alelnökjelölt és felesége, Usha Vance köszönti Tim Walz minnesotai kormányzót és demokrata alelnökjelöltet és feleségét, Gwen Walzot
J.D. Vance amerikai szenátor és republikánus alelnökjelölt és felesége, Usha Vance köszönti Tim Walz minnesotai kormányzót és demokrata alelnökjelöltet és feleségét, Gwen Walzot Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus J. D. Vance magabiztosan győzte le Kamala Harris emberét az alelnökjelöltek vitájában. Vance gyakorta vitázik, míg ellenfelét ritkán engedték megírt szöveg nélkül felszólalni. A vitát a bevándorlással összefüggő bűnözés témájával nyerte meg.

Diana Altwies, egy Waukesha megyében élő lakos, aki a korábbi választásokon Donald Trumpot támogatta, nem tudta pontosan megmondani, ki Tim Walz. – Sosem láttam őt a tévében – mondta Altwies.

Brian Morawski, Milwaukee megyei választó kijelentette: – Ha szereted a teljesen ostoba embereket, akkor ő nagyszerű. Kathy Przekwas Kenosha megyéből azt mondta, hogy egyáltalán nem kedveli Walzot: – Gyorsan beszél, és sokszor nem mond igazat.

A járvány idején Walz egy telefonos bejelentővonalat hozott létre, amelynek célja az volt, hogy bejelenthessék azokat, akik nem tartják be az egészségügyi korlátozásokat. Ezt sokan ellentmondásosnak és túl szigorúnak találták, főként az esetleges ezerdolláros pénzbírság és kilencvennapos börtönbüntetés kilátásba helyezése miatt.

Andrew Iverson, a Wisconsini Republikánus Párt ügyvezető igazgatója azt állította, hogy az emberek jobban érdeklődnek J. D. Vance iránt, aki Trump alelnökjelöltje, és aki szintén középnyugati, pontosabban Ohióból származik. A szavazók szerint Walz kormányzása hibásnak bizonyult, és sok minnesotai inkább Wisconsinba költözött a politikája elől.

A helyiek szerint Walz kormányzása Minnesota államban csalódást keltő eredményeket hozott, melynek következtében sok minnesotai inkább Wisconsinba költözött. – Az emberek inkább Vance-ben látnak egy hiteles középnyugatit, mint Tim Walzban – mondta Iverson.

Wisconsin politikai tájképe így továbbra is megosztott, és nagy kérdés, hogy Tim Walz megnyerheti-e a helyiek bizalmát Harris alelnökjelöltjeként, vagy csak növeli az állam politikai feszültségeit a 2024-es elnökválasztás hajrájában.

 

Borítókép: J. D. Vance amerikai szenátor, republikánus alelnökjelölt és felesége, Usha Vance köszönti Tim Walz minnesotai kormányzót és demokrata alelnökjelöltet és feleségét, Gwen Walzot (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.