Helikopter-baleset Houstonban: négy halálos áldozat, köztük egy gyermek + videó

Tragikus helikopter-baleset történt Houstonban, amikor egy Robinson R44 típusú helikopter egy rádiótoronynak ütközött, majd lezuhant. A baleset következtében négy ember meghalt, köztük egy gyermek is életét vesztette. A baleset környékén áramkimaradások történtek, és a hatóságok megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

2024. 10. 21. 11:43
Illusztráció. Helikoptert repülés közben ért baleset Houstonban (Fotó: Pixabay)
Illusztráció. Helikoptert repülés közben ért baleset Houstonban (Fotó: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy helikopter-baleset során négy ember – köztük egy gyermek – halt meg Houstonban, miután a légi jármű egy rádiótoronynak ütközött és lezuhant. A helyiek által rögzített felvételeken látható, amint a Robinson R44 típusú helikopter a toronynak ütközik, lángba borul, majd a földre zuhan, hatalmas tűzlabdát generálva.

A helyi rendőrség információi szerint a helikopter fedélzetén egy gyermek is utazott. A környéken található otthonok egyikének biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a helikopter 19.51-kor ütközik a toronnyal; az illetékesek szerint a gép az Ellington Fieldről szállt fel.

Houston rendőrfőnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a helikopter vagy közvetlenül a toronynak, vagy annak egyik kábelének ütközhetett. Az áldozatok pontos száma és a gyermek életkora egyelőre nem ismert.

A torony is megsemmisült és a földre zuhant, de a houstoni tűzoltóság szerint a közeli házakban nem keletkezett kár. A baleset miatt a közelben lakók áramkimaradást tapasztaltak.

A baleset szemtanúja, Manuel Arciniega elmondta: 

Láttam, ahogy a torony összeomlik.

Az azonosítások még nem történtek meg, de Houston polgármestere, John Whitmire „tragikus eseményként” jellemezte a balesetet. A The New York Times szerint hozzátette: 

Szerencsések vagyunk, hogy nem lett még rosszabb.

Borítókép: Illusztráció. Helikoptert repülés közben ért baleset Houstonban (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.