Hátba szúrta a vajdasági magyarokat a Tisza Párt

Csütörtökön választotta meg az Európai Parlament Szerbia-küldöttsége új vezetőségét, amelynek során a Magyar Péter által vezetett Tisza Párt a vajdasági magyar képviselővel szemben ellenjelöltet állított egy görög képviselő személyében.

Forrás: Facebook2024. 10. 03. 17:04
Vicsek Annamária
Vicsek Annamária Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament Szerbia-küldöttsége mai ülésén megválasztotta új vezetőségét. A Patrióták Európáért-frakció a neki járó alelnöki tisztségre Vicsek Annamáriát jelölte. A Magyar Péter által vezetett Tisza Párt a vajdasági magyar képviselővel szemben ellenjelöltet állított egy görög képviselő személyében, akit meg is választottak e tisztségre, ezzel csatlakozott az EP magyarellenes tagjaihoz – olvasható Vicsek Annamária sajtóközleményében. 

Vicsek Annamária az ülés kapcsán elmondta: elkeserítőnek tartja, hogy a Tisza Párt beállt a magyarellenes parlamenti képviselők közé és odáig süllyedt, hogy egy magyar jelölttel szemben görög ellenjelöltet terjeszt fel egy a parlamenti szokásjog és az EP belső szabályai szerint egyébként sem nekik járó tisztségre. 

Nem ez az első alkalom, hogy Magyar Péter a vajdasági magyarokat támadja, viszont ma közvetlenül akadályozta, hogy vajdasági magyar európai parlamenti képviselőt a Szerbiával kapcsolatokat ápoló küldöttség vezető tisztségére válasszanak.

A vajdasági származású képviselő elmondta:

Magyarország továbbra is Szerbia legnagyobb támogatója, és meggyőződésünk, hogy Szerbiának, mint a térség kulcsországának mielőbb az EU-ban a helye. Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy az ország mihamarabb teljes jogú tagként csatlakozzon az Európai Unióhoz.

Borítókép: Vicsek Annamária (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.