Izrael készen áll a megtorló csapásra Irán ellen

A Közel-Kelet lélegzet-visszafojtva várja Izrael válaszát Irán rakétatámadására. Amerikai tisztviselők szerint Izrael már kiválasztotta a célpontokat, és bármikor lecsaphat.

2024. 10. 12. 10:40
Teherán 2024. október 8-án (Fotó: AFP)
Teherán 2024. október 8-án (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyzet drámai fordulatot vett, miután Irán rakétákkal támadta Izraelt, válaszul az ország libanoni inváziójára és szövetségesei meggyilkolására. Bár az iráni támadás kevés kárt okozott, Izrael bosszúja bármikor bekövetkezhet.

A tüntetők Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök portréját ábrázoló transzparensen sétálnak az izraeli-Hamász konfliktus első évfordulójának előestéjén, 2024. október 6-án (Fotó: AFP)
A tüntetők Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök portréját ábrázoló transzparensen sétálnak az izraeli–Hamász-konfliktus első évfordulójának előestéjén, 2024. október 6-án (Fotó: AFP)

Izrael bármikor támadhat

Az izraeli hadsereg készen áll, csak a parancsra vár, írta meg az NBCNews. Bár az Egyesült Államok továbbra is óvatosságra inti Izraelt, a helyzet rendkívül feszült. Mint a cikkben olvasható: az amerikai vezetés aggódva figyeli az eseményeket, és felkészült a térségben lévő érdekeltségeinek védelmére egy esetleges iráni ellentámadás esetén.

Biden elnök korábban nyomatékosan kérte Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, hogy összpontosítson a humanitárius helyzetre Gázában és Libanonban, és vessen véget a harcoknak.

A helyzet tehát rendkívül instabil, és bármikor eszkalálódhat. A világ visszafojtott lélegzettel várja a következő lépést, miközben a Közel-Kelet a szakadék szélén táncol.

Borítókép: Teherán 2024. október 8-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.