Kiderítettük valódi-e a videó, ami a mesterséges intelligenciával működő metrópénztárost mutatja be

Megkérdeztük, hogy mi igaz abból, amit az online térben láthattunk a mesterséges intelligenciával működő az emberre kísértetiesen hasonlító jegypénztárosok teszteléséből. A videó valóságtartalmának ellenőrzésére a lehető legegyszerűbb utat választottuk, megkérdeztük az illetékes polgámestert.

2024. 10. 02. 11:58
Autóbusz szimulátor
Autóbusz szimulátor Forrás: Moszkva 2030 kiállítás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy videó terjed a közösségi médiában, hogy Moszkvában már tesztelik a mesterséges intelligenciával működő jegypénztárakat, amivel kiváltják az emberi erőt. Mivel csak egyetlen videót találtunk erről és semmilyen forrásból nem erősítették meg ezt, ezért a Moszkva város polgármesteréhez, Szergej Szobjanyinhoz fordultunk, hogy erősítse meg vagy cáfolja a hírt.

A videó a „Manézs Állomás Moszkvai közlekedés 2030” kiállítás egy részét mutatja be, amely Moszkvában volt augusztus 1-től szeptember 8-ig a „A jövő területe. Moszkva 2030” fórum-fesztivál keretében – írta válaszában a moszkvai közlekedési vállalat.

A kiállítás a Közlekedési Komplexum 2030-ig tartó fejlesztési programját volt hivatott bemutatni, amelyet Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere hagyott jóvá, egyébként ez volt a Manézs történetének leglátogatottabb eseménye.

A digitális pénztárosról szóló videót az „Utasok útja” tematikus kiállítótérben mutatták be, ahol azt szemléltették, hogyan változott a város és a közlekedés az elmúlt 13 év során. A videót felhasználó tematikus installáció a metró infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlődését mutatta be. A kiállítás nem a jegyértékesítésre szolgáló mesterséges intelligencia tesztelése volt.

Két évvel korábban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke már arról beszélt, hogy a nyugati mosógépekből szedik ki az oroszok chipeket, mert szerinte a szankciók működnek

Borítókép: Illusztráció (forrás: Moszkva 2030 kiállítás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.